RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Domácí paštika s vepřovým masem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Domácí paštika s vepřovým masem, recepty Domácí paštika s vepřovým masem, Domácí, paštika, vepřovým, masem


Recept na Domácí paštika s vepřovým masem

Recept na Domácí paštika s vepřovým masem je zařazen v kategorii pomazánky. K přípravě Domácí paštika s vepřovým masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1200g kuřecích jater 550g vepřové kotlety s kostí (po odpreparování kosti zůstalo cca 350g libového masa) 350g uzeného bůčku nebo anglické slaniny na kostky 2 větší cibule nakrájené na hrubo 6 stroužků česneku 250g smetany na vaření (tlumočím, co mi říkal nápis na Tatra krabičce) 100g másla + kousek na smažení + kousek pak na zalití 0,5-1dcl rumu 2 polévkové lžíce medu 1 polévková lžíce sádla 7 menších snítek čerstvého tymiánu 2 čajové lžičky sušeného rozmarýnu 20 kuliček jalovce rozdrcených v hmoždíři 50g brusinek sůl, pepř.

Domácí paštika s vepřovým masem
Zvětšit obrázek

Recept na Domácí paštika s vepřovým masem

Recept na Domácí paštika s vepřovým masem:
Prvně jsem si kotletu nakrájela na kostky (klidně větší, stejně pak půjdou do mixéru), osolila ji, opepřila a na kousku másla kostky osmahla a pak dala stranou. Před vmícháním do paštiky jsem kotletu na hrubo rozmixovala v menším stolním mixérku (food processoru) Odblanila jsem játra (už to prosím nikdy nechci dělat) a trochu pokrájela. Na lžíci sádla jsem osmažila anglickou a až trošku zezlátla, přidala jsem cibuli, prolisovaný česnek, rozmarýn (opět - půjde to do mixéru, takže se to obejde i bez čerstvého a ten můj rozmarýn v květináči není kdovíjaký obr), snítky tymiánu (klidně celé, mixér), rozdrcený jalovec, trochu soli a docela dost pepře. Jakmile cibulka začala sklovatět a bytem se nesla úžasná vůně, přidala jsem játra a ještě to trochu posolila. Játra jsem restovala cca 3 minutky, pak jsem přilila rum a nechala tomu další 2-3minuty. Nakonec jsem to vše zalila smetanou na vaření a nechala to bublat dalších 10minut. Po uvaření jsem paštiku nechala trochu vychladnout, přidala jsem máslo a pořádně ji rozmixovala tyčovým mixérem. Aby paštika byla opravdu jemná, tak jsem ji ještě propasírovala přes síto. Hrubší kousky, které zůstaly jsem ještě jednou vzala tyčovým mixérem. Med, se přiznám, jsem přidala až nakonec, přišlo mi to jako dobrý nápad. A nechci se chlubit, ale byl to dobrý nápad (jej vůbec přidat). Takže jsem jej přidala do paštiky, kterou jsem ještě naposledy promíchala tyčovým mixérem. Ale lze jej přidat už v průběhu vaření, prostě třeba když se tam nalije smetana. Pak jsem vmíchala maso. Do části jsem přidala brusinky a část jsem nechala jen tak. Nakonec už stačí jen zalít trochou rozpuštěného másla. U těch s brusinkami jsem dala ještě nahoru pár brusinek, ať to jde lépe poznat.

Poznámka k receptu na Domácí paštika s vepřovým masem:
Paštika je trochu chuťově výraznější. Není to na škodu, jen není tak "smetanová". Pokud byste rádi jemnější, doporučuji ji buď rozmixovat s větším množstvím másla, nebo při vaření přidat více smetany či použít smetanu ke šlehání. Pečivo je vlastní výroby, proto má takové divné tvary :D. http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/07/domaci-p...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí paštika s vepřovým masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Kaczik
  • Datum vložení: 17.09.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pomazánky
  • Suroviny: 1200g kuřecích jater 550g vepřové kotlety s kostí (po odpreparování kosti zůstalo cca 350g libového masa) 350g uzeného bůčku nebo anglické slaniny na kostky 2 větší cibule nakrájené na hrubo 6 stroužků česneku 250g smetany na vaření (tlumočím, co mi říkal nápis na Tatra krabičce) 100g másla + kousek na smažení + kousek pak na zalití 0,5-1dcl rumu 2 polévkové lžíce medu 1 polévková lžíce sádla 7 menších snítek čerstvého tymiánu 2 čajové lžičky sušeného rozmarýnu 20 kuliček jalovce rozdrcených v hmoždíři 50g brusinek sůl, pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí paštika s vepřovým masem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí paštika s vepřovým masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí paštika s vepřovým masem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist