RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem), recepty Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem), Domácí, chleba, bez, hnětení, 2.0, (s, droždím


Recept na Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem)

Recept na Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem) je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 hrnek (250ml) žitné mouky 1 hrnek hladké mouky 1 a ½ hrnku polohrubé mouky ½ hrnku grahamové mouky (nemusí být, klidně použijte 2 celé hrnky pol. mouky) 1 lžička čerstvě drceneho kmínu (voní líp než drcený z obchodu) 1 lžička čerstvě drceneho koriandru (není nutné) 2 lžičky soli půl lžičky sušeného droždí nebo lžicka kvásku (v případě použití kvásku, doporučuji dát kvásek az úplně nakonec) To vše nasypeme do větší mísy a na sucho promícháme, pak přidáme 2 lžičky octa (jen pokud se peče s droždím! v případě použití kvásku nedávat) 2 hrnky studené vody (u kvásku doporučuju vlažnou, rychleji to kyne).

Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem)
Zvětšit obrázek

Recept na Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem)

Recept na Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem):
Ve vetší míse smícháme všechny suché suroviny. V případě, že pečeme se suš. droždím: Přilijeme ocet a vodu a vše dobře promícháme. Vznikne řidší těsto. V případě, že pečeme s kváskem: Přilijeme vlažnou vodu a vše dobře promícháme. Následně přidáme lžicku kvásku a opět dobře promícháme. Pokud pečeme s kváskem, ocet se vynechává! Mísu zakryjeme potravinářskou folií a necháme při pokojové teplotě kynout 10-12 hodin. U kvásku může kynutí trvat déle, záleží na kvalitě kvásku a teplotě okolí. Potom těsto v míse několikrát probereme vařečkou a necháme odpočinout 30 minut až jednu hodinu. Znovu by mělo pekně nakynout. Během odpočinku po promíchání, rozpálíme troubu na 250 stupnů a vložíme do ní prázdnou pečící nádobu s víkem (nerez, smalt, osvedčilo se i sklo) průměru asi 21-23 cm! Nádoba musí být suchá! Necháme rozpálit cca 30 min. Před následující fází, odežeňte děti z dohledu a dávejte pozor na spáleniny!!! Z mísy sundáme folii a povrch těsta lehce zasypeme žitnou moukou. Do horké nádoby vyklopíme pomocí stěrky těsto, ideálně tak, aby pomoučená strana skončila na dně. Povrch už vyklopeného těsta případně opět lehce zasypeme moukou. Není nutné. S posypáváním moukou opatrně, ať ji není moc! V případě, že pečeme s droždím: Nádobu přikryjeme pokrývkou a uložíme na spodní rošt v troubě. Pečeme při teplotě 250 stupňů cca 30 minut, pak pokrývkou sundáme a dopékáme asi 30 minut na 230 stupních. V případě, že pečeme s kváskem: Nádobu přikryjeme pokrývkou a pečeme při teplotě 250 stupňů cca 15 minut, pak pokrývkou sundáme a dopékáme asi 15-20 minut na 230 stupních.

Poznámka k receptu na Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem):
Recept z větší části vychází z receptu na domácí chleba bez hnětení, ke kterému mně navedla sestra (čímž ji zdravim ;)) Originál receptu je zde: http://www.toprecepty.cz/recept/19373-domaci-chleb... Já jsem jen přidal koriandr, více octa a maličko jiný poměr muk. A taky jsem oveřil postup pečení, za pomocí kvásku. Jde to úplně snadno a chleba je vyloženě exkluzivní! Čas pečení se může poněkud lišit, v závislosti od trouby/teploty a materiálu použité nádoby! Uvádím časy odzkoušené se skleněnou nádobou. Chleba je obvykle hotový, pokud má kůrka pekně hnědou barvu. Troubu při pečení pokud možno neotvírat, ideálně otevřít jen kvůli sundání pokrývky, jinak ne. Postup vypadá slozitě, ale realita je taková, že bez času kynutí a pečení, je potřeba jen cca 10 minut času na založení těsta, což se dá bez problému před odchodem do práce. A pak už jen pohlídat čas pečení.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: odklizec
  • Datum vložení: 26.09.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: 1 hrnek (250ml) žitné mouky 1 hrnek hladké mouky 1 a ½ hrnku polohrubé mouky ½ hrnku grahamové mouky (nemusí být, klidně použijte 2 celé hrnky pol. mouky) 1 lžička čerstvě drceneho kmínu (voní líp než drcený z obchodu) 1 lžička čerstvě drceneho koriandru (není nutné) 2 lžičky soli půl lžičky sušeného droždí nebo lžicka kvásku (v případě použití kvásku, doporučuji dát kvásek az úplně nakonec) To vše nasypeme do větší mísy a na sucho promícháme, pak přidáme 2 lžičky octa (jen pokud se peče s droždím! v případě použití kvásku nedávat) 2 hrnky studené vody (u kvásku doporučuju vlažnou, rychleji to kyne)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist