RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Domácí celozrnné lasagne zapečené s kuřecím masem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Domácí celozrnné lasagne zapečené s kuřecím masem, recepty Domácí celozrnné lasagne zapečené s kuřecím masem, Domácí, celozrnné, lasagne, zapečené, kuřecím, masem


Recept na Domácí celozrnné lasagne zapečené s kuřecím masem

Recept na Domácí celozrnné lasagne zapečené s kuřecím masem je zařazen v kategorii dietní recepty - redukční. K přípravě Domácí celozrnné lasagne zapečené s kuřecím masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na lasagne na 3 - 4 porce: 100 g celozrnné pšeničné mouky, 100 g žitné celozrnné mouky - nebo můžeme použít jen 200 g celozrnné pšeničné, mám vyzkoušeno i z grahamové. Dále 1 vejce a trošku studené vody, zhruba 80 ml - dle potřeby, trošku jakékoliv mouky na podsypání válu. Na masovou směs na 1 porci: 100 g kuřecích prsou nebo stehenních řízků, 20 g cibule, 40 g čerstvé papriky, 50 g rajčat, 50 g cukety, 7 g česneku, 20 g kvalitního kečupu nebo drcená rajčata - 1 lžíce, 5 g hladké mouky - 1 lžička, sůl, čerstvě mletý pepř, provensálské koření, špetka přírodního sladidla ze stévie - možno i vynechat, 10 - 15 g tvrdého sýru do 30% t.v.s, 1/2 menší lžičky oleje - jen na potření dna. Místo čerstvé zeleniny můžeme použít zeleninové steril. lečo a taktéž si můžeme udělat směs pikantnější s použitím nějaké chilli pasty nebo přidáním feferonů..

Domácí celozrnné lasagne zapečené s kuřecím masem
Zvětšit obrázek

Recept na Domácí celozrnné lasagne zapečené s kuřecím masem

Recept na Domácí celozrnné lasagne zapečené s kuřecím masem:
Těstoviny: V míse si smícháme mouky, přidáme vejce, trošku vody a zpracujeme trochu tužší, ale pořád ještě vláčné těsto. Zabalíme do fólie a necháme chvíli odležet. Pak rozdělíme na asi 3 díly a každý díl vyvalíme na tenkou placku a kráječem na pizzu nebo jinak si nakrájíme čtverce o velikosti zapékací misky. Schnout je nenecháváme, použijeme je hned. Pokud vše nevyužijeme, tak doporučuji nakrájet spíš na menší tvary - široké nudle a na utěrce usušit. Dá se udělat taktéž strouhání, usušit a pak např. uvařit a přidat do guláše, perkeltu apd. Masová směs: Kuřecí maso nakrájíme na drobné kousky, osolíme a prudce orestujeme na pánvi,kde jsme dno jen jemně zastříkli olejem.. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek , chvíli ještě opékáme a pak přidáme nakrájenou papriku, cuketu, oloupané nakrájené rajče, kečup, provensálské koření, přidáme trochu vody a zhruba 5 minut dusíme. Následně směs zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a velmi zvolna necháme dusit, aby se šťáva provařila a vše bylo měkké. Podle potřeby dochutíme, případně dosladíme. Šťáva nemá být moc hustá, ale ani moc řídká. Na dno jednoporcového pekáčku dáme trošku masové šťávy bez masa i zeleniny, položíme těstovinový plátek, na něho maso s trochou šťávy a dále vrstvíme. Nakonec poslední plátek nahoře potřeme troškou šťávy a posypeme sýrem. Vše přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby zhruba na 30 minut - dle potřeby.

Poznámka k receptu na Domácí celozrnné lasagne zapečené s kuřecím masem:
Klasické lasagne jsou velice kalorické, takže tento recept oceňuji

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí celozrnné lasagne zapečené s kuřecím masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 14.04.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dietní recepty - Redukční
  • Suroviny: Na lasagne na 3 - 4 porce: 100 g celozrnné pšeničné mouky, 100 g žitné celozrnné mouky - nebo můžeme použít jen 200 g celozrnné pšeničné, mám vyzkoušeno i z grahamové. Dále 1 vejce a trošku studené vody, zhruba 80 ml - dle potřeby, trošku jakékoliv mouky na podsypání válu. Na masovou směs na 1 porci: 100 g kuřecích prsou nebo stehenních řízků, 20 g cibule, 40 g čerstvé papriky, 50 g rajčat, 50 g cukety, 7 g česneku, 20 g kvalitního kečupu nebo drcená rajčata - 1 lžíce, 5 g hladké mouky - 1 lžička, sůl, čerstvě mletý pepř, provensálské koření, špetka přírodního sladidla ze stévie - možno i vynechat, 10 - 15 g tvrdého sýru do 30% t.v.s, 1/2 menší lžičky oleje - jen na potření dna. Místo čerstvé zeleniny můžeme použít zeleninové steril. lečo a taktéž si můžeme udělat směs pikantnější s použitím nějaké chilli pasty nebo přidáním feferonů.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí celozrnné lasagne zapečené s kuřecím masem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí celozrnné lasagne zapečené s kuřecím masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí celozrnné lasagne zapečené s kuřecím masem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist