RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk, recepty Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk, Dobrý, chléb, na, který, nemusíte, mazat, tuk


Recept na Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk

Recept na Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
150 g žitné chlebové mouky 200 g pšeničné chlebové mouky 50 g celozrné žitné (pšeničné) mouky nebo rozmixovaných vloček 2 lžíce slunečnicového semínka 1 lžíce hnědého (zlatého) lnu 1 lžíce světlého sezamu 1 lžíce černého sezamu 1/2 kostky nebo 1 sáček suchého droždí 1/2 kávové lžičky soli 1/4 lžičky kmínu(nemusí být) 1 lžička jablečného octa 2a1/2 až 3 dl vlažné vody(u čerstvého droždí1/2 lžičky cukru na kvásek) 1/2 dl vody a 1 lžička soli na potření.

Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk
Zvětšit obrázek

Recept na Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk

Recept na Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk:
Suché droždí: vše sypké promícháme a přilijeme vodu s octem. Nevím jak vy dámy, ale já v tuto chvíli nasadím techniku a těsto nechám hnětačem důkladně prohníst), těsto vyklopíme na pomoučněné prkénko, pokud je těsto příliš řídké a lepí se, zapracujeme do něj ještě trochu mouky, vytvarujeme válec a vložíme do formy nebo na pečící papír na plech, chléb necháme hodinu kynout na teplém místě, před vložením do trouby potřeme slanou vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 25 min, lépe prozkoumat špejlí, hned po vyjmutí z trouby opět potřeme slanou vodou. Čerstvé droždí: ve vlažné vodě rozmícháme cukr a rozdrobené droždí, ve chvíli, kdy voda začne perlit nalijeme do moučné směsi, přidáme ocet, vše ostatní jako u suchého droždí.

Poznámka k receptu na Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk:
Olej obsažený v semínkách je rozhodně zdravější než uměle tužené margaríny.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Kralka005 (Ivana Králová)
  • Datum vložení: 21.12.2010
  • Počet porcí: asi 750g
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: 150 g žitné chlebové mouky 200 g pšeničné chlebové mouky 50 g celozrné žitné (pšeničné) mouky nebo rozmixovaných vloček 2 lžíce slunečnicového semínka 1 lžíce hnědého (zlatého) lnu 1 lžíce světlého sezamu 1 lžíce černého sezamu 1/2 kostky nebo 1 sáček suchého droždí 1/2 kávové lžičky soli 1/4 lžičky kmínu(nemusí být) 1 lžička jablečného octa 2a1/2 až 3 dl vlažné vody(u čerstvého droždí1/2 lžičky cukru na kvásek) 1/2 dl vody a 1 lžička soli na potření
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist