RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dobře naložený králík

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dobře naložený králík, recepty Dobře naložený králík, Dobře, naložený, králík


Recept na Dobře naložený králík

Recept na Dobře naložený králík je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Dobře naložený králík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Králík asi 2200g (nebo jeho část), 500g vepřový bůček, 100g slaniny, 3 lžíce sádla, 1 hlava velkého česneku, 1 velká cibule, 1střední mrkev, 1 menší kořen petržele, kousek celeru, sůl, pepř, špetka kmínu.

Dobře naložený králík
Zvětšit obrázek

Recept na Dobře naložený králík

Recept na Dobře naložený králík:
Králíka den před pečením napícháme injekční stříkačkou v masitých místech česnekovým výluhem (nastrouhaný česnek se solí a vodou a scezený). Prošpikujeme slaninou na masitých místech a uložíme cca na 24 hod. do chladna. Zbylou drť a česnekovou vodu užijeme na podlití. Druhý den králíka naporcujeme, ještě osolíme a potřeme česnekem a opepříme. Vložíme do pekáče a vložíme i bůček a pár lžic sádla. Zalijeme zbylým výluhem s trochou vody. Přidáme špetku kmínu a pečeme přikryté v troubě na 165 - 170°C. Průběžně podléváme. Asi po jedné hodině obložíme maso nahrubo nastrouhanou zeleninou a cibulí a ještě asi 30 min přikryté pečeme. Pak zkusíme maso, je-li měkké, odkryjeme a dopečeme do růžova. Podáváme s bramborovým knedlíkem a se zelím, jak kysaným, ale i bílým. Lze jíst i s bramborem.

Poznámka k receptu na Dobře naložený králík:
Takto předem upravený králík je velice křehký a jen se rozsejpá. Je to sice trochu více práce a času, ale stojí to za to. Jsem si vědom, že receptů na pečeného králíka je na TOP mnoho, ale stejně to risknu a když nic, tak aspoň to připomenu. Druhý den se udělá z případně zbylého masa a ostatních surovin nakrájený MIŠ-MAŠ a přihřeje ve zbylém výpeku. U nás tomu říkáme "Rodinné štěstí".

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dobře naložený králík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Dle velikosti králika a bůčku
  • Datum vložení: 30.03.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: Králík asi 2200g (nebo jeho část), 500g vepřový bůček, 100g slaniny, 3 lžíce sádla, 1 hlava velkého česneku, 1 velká cibule, 1střední mrkev, 1 menší kořen petržele, kousek celeru, sůl, pepř, špetka kmínu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dobře naložený králík, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dobře naložený králík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dobře naložený králík

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist