RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví, recepty Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví, Dobré, bramborky, indickým, kořením, mrkví


Recept na Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví

Recept na Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
10 středních oloupaných syrových brambor, 10 očištěných mrkví, 1 velkou cibuli, 2 větší stroužky česneku, několik lžic smetany, 1 mírně vrchovatá lžička indického koření-lze nahradit:koriandr+zázvor+kmín+skořice+pepř bílý a smíchat, pažitku, olej-nebo máslo, sůl..

Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví
Zvětšit obrázek

Recept na Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví

Recept na Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví:
Všechny ingredience si nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, česnek propasírujeme. Do hrnce si dáme olej(máslo) a až bude horký osmažíme na něm cibulku, aby byla stále do světla, pak přidáme brambory, mrkve, česnek a chvilku promíchané smažíme. Potom zalijeme vodou, tak do 3/4 obsahu míchaných brambor, přidáme koření, sůl a dusíme, až jsou brambory i mrkev měkké. Pokud nám zbyde z brambor nějaký vývar, tak ho scedíme a přidáme pažitku, pár lžic smetany a je-li třeba dosolíme.

Poznámka k receptu na Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví:
Recept je z časopisu Glanc a je od herečky Lucie Benešové, která je mimo jiné známá jako velká gurmetka! Říká jim Úžasné bramborky-není to překlep a dají se jíst jako příloha, nebo samotné, třeba se salátem. A´t už děláme jakékoliv množství těchto brambor, vždy musí být počet brambor shodný s počtem mrkví a pokud nechcete použít smetanu, jde to i bez ní, ale ona krásně ty brambory zjemní.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bibinka (Janinka)
  • Datum vložení: 30.01.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: 10 středních oloupaných syrových brambor, 10 očištěných mrkví, 1 velkou cibuli, 2 větší stroužky česneku, několik lžic smetany, 1 mírně vrchovatá lžička indického koření-lze nahradit:koriandr+zázvor+kmín+skořice+pepř bílý a smíchat, pažitku, olej-nebo máslo, sůl.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dobré bramborky s indickým kořením a mrkví, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist