RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dietní kuře se zeleninovou omáčkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dietní kuře se zeleninovou omáčkou, recepty Dietní kuře se zeleninovou omáčkou, Dietní, kuře, se, zeleninovou, omáčkou


Recept na Dietní kuře se zeleninovou omáčkou

Recept na Dietní kuře se zeleninovou omáčkou je zařazen v kategorii dietní recepty - dia - redukční. K přípravě Dietní kuře se zeleninovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kuřecí stehno/prsa bez kůže, případně jiné libové maso 100 g bílého jogurtu 1 menší cibule 100 g mrkve 100 g celeru 1 lžička rostlinného oleje 1 lžička sladké červené papriky, bobkový list, nové koření, podle potřeby špetka soli.

Dietní kuře se zeleninovou omáčkou
Zvětšit obrázek

Recept na Dietní kuře se zeleninovou omáčkou

Recept na Dietní kuře se zeleninovou omáčkou:
Na oleji orestujeme posekanou cibulku, přidáme červenou papriku a ještě chvilku restujeme (podle potřeby podlijeme trochou vody). Mrkev a celer nastrouháme nahrubo a přidáme na cibulku, restujeme společně, po chvíli na zeleninu položíme kuřecí maso zbavené kůže a přebytečného tuku, mícháme a maso obracíme, aby se na povrchu lehce zatáhlo. Pak podlijeme vodou nebo vínem, přidáme bobkový list a nové koření, přikryjeme pokličkou a vše společně dusíme, až je maso měkké. Když je maso hotové, vyjmeme jej z pánve a dušenou zeleninovou směs umixujeme do hladka. Pokud je tato směs příliš řídká, necháme zredukovat tekutinu ještě krátkým vařením. Poté do zeleninového pyré vmícháme bílý jogurt, podle potřeby dochutíme, maso vrátíme do omáčky, necháme prohřát a podáváme. Vhodné jako oběd nebo večeře. V redukčním režimu doporučujeme jako přílohu směs listových salátů, v udržovacím režimu rýži nebo těstoviny.

Poznámka k receptu na Dietní kuře se zeleninovou omáčkou:
Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i pro udržovací režim Hodnoty (pro 1 porci masa s omáčkou): Energetická hodnota: 1500 kJ Bílkoviny: 24 g Sacharidy: 35 g Tuky: 13 g Autorem je Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® Brno (www.komplimentinstitut.cz), který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dietní kuře se zeleninovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Institut kompliment
  • Datum vložení: 27.01.2011
  • Počet porcí: 1
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dietní recepty - DIA - Redukční
  • Suroviny: 1 kuřecí stehno/prsa bez kůže, případně jiné libové maso 100 g bílého jogurtu 1 menší cibule 100 g mrkve 100 g celeru 1 lžička rostlinného oleje 1 lžička sladké červené papriky, bobkový list, nové koření, podle potřeby špetka soli
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dietní kuře se zeleninovou omáčkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dietní kuře se zeleninovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dietní kuře se zeleninovou omáčkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist