RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí, recepty Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí, Debrecínem, česnekem, plněná, prsa, dušená, zelí


Recept na Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí

Recept na Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
kuřecí prsa-měla jsem takzavaného"motýlka"s hrudní kostí 150 g debrecínské slaniny 1 PL oleje 1 větší cibule 9 velkých stroužků česneku lahůdkový gulášový krém v tubě-zakoupeno v Kauflandu v policích se sardelovou pastou a jinými chlazenými výrobky 1/2 menší hlávky bílého zelí 1 kostka drůbežího bujonu 2 a 1/2dl vody sůl,pepř,2 KS párátek.

Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí
Zvětšit obrázek

Recept na Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí

Recept na Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí:
Ve dvou a půl deci vody si rozvaříme kostku bujonu.Z debrecínské slaniny si odkrojíme 2špalíčky slaniny asi 6cm dlouhé a 2cm široké a zbývající slaninu pokrájíme na kostičky.Cibuli nakrájíme na půlměsíčky,3stroužky česneku na plátky a zbývajících 6stroužků ponecháme vcelku.Ze zelí vyřízneme košťál a zelí nakrájíme na úzké nudličky. Kuřecí prsa opláchneme,osušíme a odstraníme hrudní kost(kterou použijeme na vývar).Do plátku masa delším úzkým nožem uděláme opatrně otvor,který pak ještě palcem ruky trošku protlačíme-fotopostup.Z tuby lahůdkového krému vytlačíme asi tak čtvrt obsahu do utvořeného"tunýlku",pak zasuneme špalíček slaniny a na ni opatrně pozasouváme 3celé stroužky česneku.Postupujeme opatrně,abychom maso neprotrhli.Takto naplněná prsa sepneme párátkem,lehce osolíme,opepříme a vložíme do hlubšího hrnce na rozpálený tuk z každé strany po 4minutách orestovat(zatáhnout).Pak maso vyjmeme a do výpeku dáme nakrájenou slaninu společně s cibulí a restujeme 5minut.Poté přidáme plátky česneku,restujeme 2minutky,přisypeme nakrájené zelí,vše promícháme,vložíme orestované maso,podlijeme rozvařeným bujonem a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou na mírném plameni 20minut.Zelí pustí dostatek vody,tak už není zapotřebí tekutinu dolívat,ale záleží na každém,kolik"socu"bude chtít,tak to si už každý upravíte dle sebe.Po 20minutách zkusíme je-li maso měkké,podle potřeby přisolíme,opepříme-já jsem už nedochucovala a můžeme podávat. Hodí se samostatně jen bagetkou,nebo jiným bílým pečivem,lze i rýže,brambory,nebo noky.Já jsem podávala s"rychlými bramborovými chlupáčky".

Poznámka k receptu na Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí:
Tohle je opět taková"zbytková"varianta.Zbylo mi něco málo slaniny,trošku zelí,měla jsem krásný česnek a pastu,kterou jsem od zakoupení ještě nepoužila,tak jsem zaimprovizovala a bylo to fajn.Schválně jsem uvařila už včera,aby se všechny chutě krásně spojily a jídlo hezky zaleželo.Pokud nemáte lahůdkový krém,nic se neděje,lze nahradit a"tunýlek"vysypat třeba grilovacím kořením,nebo jen mletou paprikou.Kdo bude chtít dělat v papiňáku-postup úplně stejný,jen zalijete vývarem z bujonu,který uvaříte ve 2dl vody a vaříte od doby varu pouze 10minut.http://www.toprecepty.cz/recept/22094-rychle-bramb...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 18.09.2011
  • Počet porcí: 2 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: kuřecí prsa-měla jsem takzavaného"motýlka"s hrudní kostí 150 g debrecínské slaniny 1 PL oleje 1 větší cibule 9 velkých stroužků česneku lahůdkový gulášový krém v tubě-zakoupeno v Kauflandu v policích se sardelovou pastou a jinými chlazenými výrobky 1/2 menší hlávky bílého zelí 1 kostka drůbežího bujonu 2 a 1/2dl vody sůl,pepř,2 KS párátek
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist