RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem), recepty Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem), Daub, de, boeuf,


Recept na Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem)

Recept na Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem) je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg hovězího masa (kližka, pěkné zadní, ale i líčka jsou vhodná) 1 morková kost 8 -12 menších šalotek 3 větší stroužky česneku 1 velká mrkev - čtvrtina na kostičky, zbytek na kolečka tence seříznutá kůra z 1/2 dobře omytého středně velkého pomeranče (nebo bio, máte-li) konzerva celých loupaných rajčat 2,5 dl kvalitního červeného vína 2 dl vývaru 1 bouquet garni (svazek 6 snítek petržele, 2 bobkové listy, 6-8 snítek tymiánu - svázat nitkou) asi 250 g malých žampionů sůl a pepř trošku olivového oleje trošku nasekané hladkolisté petrželky na závěr..

Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem)
Zvětšit obrázek

Recept na Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem)

Recept na Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem):
Na tohle jídlo se výborně hodí nějaký kastrol (tzv. selský hrnec nebo Dutch owen) vhodný na plotýnku i do trouby, všechno lze dělat v něm. Kdo nemá, použije klasicky pánev a pak pekáček s víkem. Troubu předehřejeme na 160°C. Na trošce oleje opečeme na kusy nakrájené maso (kusy větší než na guláš) a morkovou kost dohněda. Pak vydatně osolíme a opepříme a vyjmeme z hrnce. Do hrnce přilijeme opět malinko oleje a smažíme na něm mrkev na kostičky, celé oloupané šalotky, drobně nakrájenou pomerančovou kůru a rozpůlené oloupané stroužky česneku. Až směs chytne barvu, zalijeme ji vínem, necháme napůl odpařit, pak přidáme vývar a obsah rajčatové konzervy (rajčata trochu rozdrtíme). Uvedeme do varu, vložíme bylinky, maso a kost a opět uvedeme k varu. Pak hrnec přikryjeme poklicí a vložíme do trouby. Pečeme asi 1,5 hodiny, pak hrnec otevřeme, zkontrolujeme obsah - tekutina by měla maso zalévat asi do 3/4. Opět pečeme 1,5 hodiny. Pak přidáme oloupané hlavičky žampionů, mrkev na kolečka a pečeme dalších 40 minut. Pokud maso ještě není měkké, prodloužíme dobu. Hotové kousky masa jsou jen lehce obalené hustou šťávičkou a pod dotekem vidličky se rozpadnou...nádhera Můžete nést na stůl, ale uděláte nejlépe, když hrnec necháte aspoň 12 hodin v chladnu a pak teprve vyjmete svazek bylinek, ohřejete a posypané nasekanou petrželkou podáváte. Můžete si k tomu dát brambory, rýži nebo vaječné nudle, ale úplně nejlepší je to s křupavou bagetkou, s kterou hravě vytřete každou kapičku vynikající omáčky. Jo, a ten horký morek z morkové kosti je prémie pro kuchařku nebo případného pomocníka - s kouskem pečiva a troškou hrubé soli je to mana nebeská :)

Poznámka k receptu na Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem):
http://www.mlsoty.estranky.cz/ Vařila jsem podle knihy Elizabeth Bard: Lunch in Paris

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: zizala
  • Datum vložení: 14.03.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 1 kg hovězího masa (kližka, pěkné zadní, ale i líčka jsou vhodná) 1 morková kost 8 -12 menších šalotek 3 větší stroužky česneku 1 velká mrkev - čtvrtina na kostičky, zbytek na kolečka tence seříznutá kůra z 1/2 dobře omytého středně velkého pomeranče (nebo bio, máte-li) konzerva celých loupaných rajčat 2,5 dl kvalitního červeného vína 2 dl vývaru 1 bouquet garni (svazek 6 snítek petržele, 2 bobkové listy, 6-8 snítek tymiánu - svázat nitkou) asi 250 g malých žampionů sůl a pepř trošku olivového oleje trošku nasekané hladkolisté petrželky na závěr.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist