RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dalamánky, které dělám často

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dalamánky, které dělám často, recepty Dalamánky, které dělám často, Dalamánky, které, dělám, často


Recept na Dalamánky, které dělám často

Recept na Dalamánky, které dělám často je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Dalamánky, které dělám často budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Suroviny: 320 g podmáslí 1,5 lžičky soli 2 lžíce oleje 1 lžíce sádla 100 g žitné chlebové mouky 100 g pšeničné celozrnné mouky 300 g hladké mouky 1 lžička drceného kmínu 1 lžička chlebového koření 1 lžička černého kmínu 2 lžíce ovesných otrub 2 lžičky medu 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí 1 lžíce zlatých lněných semínek Nastavení pekárny: Program Těsto.

Dalamánky, které dělám často
Zvětšit obrázek

Recept na Dalamánky, které dělám často

Recept na Dalamánky, které dělám často:
Postup: Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), vytvoříme dalamánky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při cca 200°C / 20 minut. Hotové dalamánky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Poznámka k receptu na Dalamánky, které dělám často:
Pod pojmem dalamánky si představím spíš tužší,chlebové těsto - tyhle jsou měkkounké a nadýchané,a tudíž moc dobré Potírala jsem pouze mlékem.Udělala jsem 8 kousků,ale naběhli řádně,tudíž příště zvolím větší množství menších kousků Posílám bod i foto a určitě zopakuji

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dalamánky, které dělám často, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: kudlova3
  • Datum vložení: 23.09.2010
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: Suroviny: 320 g podmáslí 1,5 lžičky soli 2 lžíce oleje 1 lžíce sádla 100 g žitné chlebové mouky 100 g pšeničné celozrnné mouky 300 g hladké mouky 1 lžička drceného kmínu 1 lžička chlebového koření 1 lžička černého kmínu 2 lžíce ovesných otrub 2 lžičky medu 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí 1 lžíce zlatých lněných semínek Nastavení pekárny: Program Těsto
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dalamánky, které dělám často, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dalamánky, které dělám často - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dalamánky, které dělám často

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist