RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dalamánkové špičky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dalamánkové špičky, recepty Dalamánkové špičky, Dalamánkové, špičky


Recept na Dalamánkové špičky

Recept na Dalamánkové špičky je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Dalamánkové špičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1. těsto = 140 ml (g) vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 10 g droždí, 100 g žitné chlebové mouky, 60 g hladké mouky Dále je třeba 140 ml (g) vody, 50 g změklého margarínu (např.Stela), 1,5 lžičky soli, 50 g Solamylu, 60 g žitné chlebové mouky, 230-240 g hladké mouky.

Dalamánkové špičky
Zvětšit obrázek

Recept na Dalamánkové špičky

Recept na Dalamánkové špičky:
Suroviny na 1. těsto necháme pekárnou umíchat a pak, v zavřené, jej necháme asi 40 minut kynout. Poté přidáme zbytek surovin a necháme pekárnu vypracovat a vykynout těsto (program Těsto). Hotové těsto vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 6 dílů, z každého uděláme kratší večku se špičatými konci. Než ji uložíme na plech, oválíme povrch v celém kmínu. Vykynuté večky několikrát lehce nařízneme, potřeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (200-220°C/asi 20-25min).

Poznámka k receptu na Dalamánkové špičky:
Jsou použity vlastně jen dva druhy mouky (+ asi 1,5 vrchovaté lžíce Solamylu), větší část žitné mouky je předkvašená v prvním těstě..... Večky byly výborné i druhý den. Manžel si je bral s máslem a sýrem na svačinu a moc je chválil....a to už je co říct - je zvyklý, že se v naší kuchyni "vyskytuje" čerstvé pečivo a bere to jako samozřejmost :-))) Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dalamánkové špičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: cathleen
  • Datum vložení: 27.07.2011
  • Počet porcí: 6 kratších špičatých veček
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: 1. těsto = 140 ml (g) vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 10 g droždí, 100 g žitné chlebové mouky, 60 g hladké mouky Dále je třeba 140 ml (g) vody, 50 g změklého margarínu (např.Stela), 1,5 lžičky soli, 50 g Solamylu, 60 g žitné chlebové mouky, 230-240 g hladké mouky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dalamánkové špičky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dalamánkové špičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dalamánkové špičky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist