RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Ostatní tuk

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Cukroví - Ostatní tuk Vícenenasycené mastné kyseliny (angl. PUFA) jsou nejvíce obsaženy v tucích rostlinného původu a v rybím tuku. Pomáhají snižovat hladinu cholesterolu

Recepty - Ostatní tuk

Cukroví - Ostatní - návody k vaření - online kuchařka

Cukroví - Ostatní

Vícenenasycené mastné kyseliny (angl. PUFA) jsou nejvíce obsaženy v tucích rostlinného původu a v rybím tuku. Pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi efektivněji než MUFA, a tím snižovat riziko vzniku krevních sraženin. Mají významnou úlohu v prevenci srdečně-cévních onemocnění. Do této skupiny vícenenasycených mastných kyselin patří omega-6 a omega-3 nenasycené mastné kyseliny kyseliny, které jsou pro naše zdraví velmi důležité. Transmastné kyseliny, neboli TFA (trans-fatty acids), se podílejí se na zvýšení hladiny cholesterolu v krvi a mají negativní vliv na náš srdečně-cévní systém. Rostlinné tuky jsou získávány z rostlin, které hromadí ve svých plodech, semenech nebo jiných částech tuky. Tyto tuky obsahuje např. dužnina a jádra palmy olejné, kokos, olejniny, jako jsou řepka, sója, slunečnice, sezam, podzemnice, světlice, aj. Převážná většina tuků rostlinného původu má ze zdravotního hlediska velmi vhodné složení mastných kyselin, protože obsahují vícenenasycené mastné kyseliny, které mají příznivější vliv na naše zdraví než tuky živočišné. Výjimku tvoří například tuk kokosový a palmojádrový, ve kterém převažují nasycené mastné kyseliny, jež jsou považovány za nevhodné pro zdraví. Často také tuky samy o sobě obsahují některé příměsi, jako jsou steroly, lecitiny, vitamíny rozpustné v tucích a jiné látky. Nenasycené mastné kyseliny, zejména kyselina linolová a linolenová, jsou samy o sobě nepostradatelnou součástí potravy, neboť je jich třeba k syntéze glycerofosfatidů a prostaglandinů. Proto se označují jako vitamin F.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů
Nejlepší recept na Kokosky ze strojku
Kokosky ze strojku Suroviny smícháme a zpracujeme do tužšího těsta. Strojkem vytlačíme nudličky, pečeme na pečícím papíře, do lehkého zrůžovění okrajů při 150 - 160 °C (v plynové troubě)....
Ožralá srdíčka - recept od maminky
Ožralá srdíčka Linecké spodky (srdíčka): Do prosáté mouky můžeme (ale nemusíme!) přidat nastrouhanou citrónovou kůru (z chemicky neošetřeného citrónu) a vanilku nebo vanilkový cukr. Všechny ingredience rychle spojíme. Těsto je tučné a má tendenci se v dlaních "topit",...
Nejlepší recept na Čokoláda domácí
Čokoláda  domácí postup: V parní lázni (ne vařit) rozmícháme suroviny a za tepla plníme formičky vypláchnuté studenou vodou, necháme v chladnu (ledničce) ztuhnout...
Svěženková bulka
Svěženková bulka Cukr si vyšleháme společně s vejci do husté pěny. Poté zašleháme olej a ručně vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180°C asi 15 minutek. Po vyjmutí plátu z plechu sloupneme papír a necháme plát vychl...
Vínové cukroví naslano k vínu - recept od maminky
Vínové cukroví naslano k vínu Tuto chuťovku děláme úplně stejně jako sladké cukroví, jen před pečením posypeme solí a kořením a po upečení už samozřejmě neobalujeme v cukru :-). Ztužený tuk nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme mouku a víno a vypracujeme těsto. Z těsta vyválí...
Koláčky se vzkazem / Koláčiky s odkazom
Koláčky se vzkazem / Koláčiky s odkazom Múku preosejeme do misy, do stredu urobíme priehlbinu, do nej namrvíme droždie. Na okraj múky pridáme vanilínový cukor, cukor, soľ, maslo a vajcia. Prilejeme mlieko a vypracujeme na cesto. Silno vybúchame a prikryté necháme na teplom mieste asi 30 minút kysnúť. ...
Nugátové košíčky
Nugátové košíčky Všechny přísady včetně šlehačky dáme do nějaké nerezové nebo ohnivzdorné misky a položíme nad hrnec s vroucí vodou. Až se začne směs rozpouštět, začneme míchat metličkou, aby se všechno opravdu pořádně rozpustilo, jinak Vám kousky čokolády budou ucp...
Tmavo-bílá čokoláda - recept od maminky
Tmavo-bílá čokoláda Obě směsi, každou zvlášť, si rozpustíme ve vodní lázni. Bílou čokoládu dáváme jako první, je jí méně. Po mírném ztuhnutí přidáme tmavou směs. Dáme do ledničky ztuhnout. Pak už jen vyklapujeme z formiček....
Nejlepší recept na Košíčky s čokoládovými pralinkami
Košíčky s čokoládovými pralinkami Ze všech surovin na košíčky vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu odpočinout. Odležené těsto vyválíme na plát silný asi 4 mm a vykrajujeme z něj kolečka, která pečeme ve formičkách na košíčky při 180 stupních. Na pralinky svaříme smetanu s med...
Čokoláda kakaová, kokosová bílá
Čokoláda kakaová, kokosová bílá Ve vodní lázni rozpustíme tuk, přidáme ostaní suroviny a mícháme, až se všechno rozpustí na hladkou hmotu. Pak plníme do formiček a necháme v chladu ztuhnout, ztuhnuté vyklopíme. Postup je pro obě čokolády stejný....
Ořechy s karamelovou nádivkou
Ořechy s karamelovou nádivkou Vypracujeme těsto, necháme vychladit, pak vtlačujeme do nevymazaných formiček na ořechy. Upečeme korpusky vyklopíme.(Jde to velmi snadno) Nádivka: Slazené kondenzované mléko povaříme ve vodě 2 hodiny. Do vychlazeného přidat rum a zahustit mletými ořechy . Konce...
Čokoláda - kolekce na vánoční stromeček - recept od maminky
Čokoláda - kolekce na vánoční stromeček Tuk rozpustíme nad parou, pridáme ostatné prísady a miešame 15-20 min. Do formičiek nastriháme kúsky farebného staniolu, lyžicou lejeme uvarenú čokoládu a na konci formičiek strčíme do čokolády slučku zo zlatej alebo striebornej nite na zavesenie. Po stuhnut...
Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
OSTATNÍ

 → Pečené
 → Plněné


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist