RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Nepečené čokoláda

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Cukroví - Nepečené čokoláda Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ

Recepty - Nepečené čokoláda

Cukroví - Nepečené - návody k vaření - online kuchařka

Cukroví - Nepečené

Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl, jenž má stejný význam. Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako čokoláda (intenzivně ochucená hořká potravina – to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda). Výroba čokolády je založena na surovinách, které tvoří kakao, a to kakaový prášek, kakaová hmota a kakaová pokrutina. Dále je to tuk, cukr nebo sladidla a další přísady. Tyto přísady se pečlivě promíchají v míchacím stroji. Čokoláda je velmi populární pochutina a je dostupná v mnoha typech. Různé formy a chutě čokolády se vyrábějí obměňováním množství přísad. Neslazená čokoláda Čistý čokoládový nápoj, též znám jako hořká nebo čokoláda na vaření. Je to nesmíšená čokoláda: mletá pražená čokoládová zrna bez přísad dávají silnou, hlubokou čokoládovou chuť do všech sladkostí, do kterých jsou přidána. I s přidaným cukrem jsou používané jako základ vrstvových dortů, koláčků, cukroví, keksů atd.Tmavá čokoláda Čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá čokoláda. V USA se oficiálně nazývá sladká čokoláda a vyžaduje 15% koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35 % kakaové sušiny.Couverture Termín používaný pro čokolády obsahující mnoho kakaového másla nejvyšší kvality. Populární druh čokolády Couverture používaný profesionálními cukráři a často prodáván v gurmánských a speciálních potravinových obchodech obsahuje ingredienty: Valrhona, Lindt, Coco Barry a Esprit des Alpes. Tyto čokolády obsahují vysoké procento čokoládového moku (někdy víc než 70 %) právě jako kakaové máslo, aspoň 32–39 %, jsou velmi tekuté po rozpuštění a mají výbornou chuť.Mléčná čokoláda Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny.Bílá čokoláda Cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek.Ledová čokoláda Čokoláda obsahující nerafinovaný kokosový tuk, který se rozpouští již při teplotě 20–23 °C, čímž v ústech způsobuje chladivý efekt. Ledová čokoláda by neměla být uchovávána v ledničce, protože pak se chladivý efekt v ústech nedostaví.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 41 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 |
Košíčky tofifé
Košíčky tofifé Do kastrůlku nalejeme šlehačku, přidáme cukr, med, máslo a vaříme tak dlouho (min. 30 min), až má hmota světlehnědou barvu a zhoustne (odpaří se). Po vychladnutí ještě o poznání víc zhoustne. Pak můžeme tvarovat kuličky, které plníme praženým lískovým...
Nejlepší recept na Kávová zrna marcipánová
Kávová zrna marcipánová Suroviny na marcipán smíchat a vytvořit měkčí těsto. Náplň také smíchat a nechat v lednici ztuhnout. Z marcipánu jsem si vykrájela formičkou oválky, do dřevěné formičky vystlanou potravinářskou fólii jsem vložila oválek, přidala váleček náplně, přikl...
Nejlepší recept na Šohajky II
Šohajky II Čokoládu rozpustíme a smícháme s ostatními surovinami ve vodní lázni. Ořechovou náplň jen smícháme. Plníme do papírových košíčků. Dáme trochu čokolády, doprostřed nápň a zbytek zalejeme čokoládou....
Recept na Ořechové nepečené trubičky
Ořechové nepečené trubičky Ořechy, cukr, kakao, piškoty a vejce pořádně proděláme. Těsto rozválíme na igelitu, nebo na vále posypaném moučkovým cukrem, na sílu asi půl centimetru. Nakrájíme na malé čtverečky a natáčíme na malé plechové trubičky. Necháme zaschnout do druhého d...
Čokoládové vosí úly - recept od maminky
Čokoládové vosí úly Piškoty rozválíme válečkem, přidáme moučkový cukr, změklé máslo, kakao a mléko a vše důkladně propracujeme. Z těsta za pomoci tvořítka vytvoříme úly s otvorem pro náplň. Náplň: dva bílky svaříme na nízkém plameni spolu s moučkovým cukrem do husta...
Plněné čokoládové pralinky
Plněné čokoládové pralinky Čistou a suchou silikonovou formu na pralinky necháme v chladničce vychladit, mezitím si v kastrůlku ve vodní lázni pozvolna rozpustíme čokoládu. Tu si nalámeme na menší kousky a mícháme. Čokoládu zbytečně dlouho nezahříváme na vysokou teplotu, jen do té do...
Kornoutky z oplatek
Kornoutky z oplatek Oplatky nakrájíme na čtverce 5x5cm a nad párou z nich stočíme kornoutky.( Stáčíme rychle přes prst, nahřáváme max. po 4 kusech, už po 10-15 vteřinách jsou ohebné. Nesmí se zase moc přepařit, aby nebyly mokré, protože ty jsou pak po uschnutí tvrdé.) Hotov...
Šuhajdy maminky Aničky
Šuhajdy maminky Aničky Na náplň umícháme ořechy, cukr, rum a spaříme troškou horkého mléka. Rozdělíme ji do papírových košíčků. Ve vodní lázni rozpustíme nakrájené Kaštany, tuk a dobře promícháme s cukrem a kakaem. Touto čokoládou zalijeme ořechovou náplň v košíčc...
Recept na Kávová zrna - piškotová
Kávová zrna - piškotová Suroviny prosijeme na vál, přidáme tekutiny, máslo a vše prohněteme v husté těsto. Pakliže z něj budeme tvořit až po nějaké době, přidáme do něj ještě navíc 2 lžíce tekutiny (rum,vodu), protože těsto rychle vysychá a pak se drolí. Z hotového těsta tv...
Vosí hnízda s medem
Vosí hnízda s medem Ořechy si smícháme s vejcem, přidáme cukr a med.Pořádně propracujeme.Pokud máme těsto lepivější můžeme přidat ořechy či namleté piškoty.Já dávám těsto do sáčku a nechávám přes noc v lednici.Formičku si vysypeme ořechy a uděláme úlek, který napln...
Včelí úlky z piškotů s karamelovou náplní
Včelí úlky z piškotů s karamelovou náplní Z piškotů, cukru, másla, rumu a mléka vypracujeme těsto. (jde to ztuha, ale jde). Formičku na úlek vždy vysypeme cukrem, vložíme do ní kuličku těsta, vařeškou utvoříme otvor na krém a klepnutím na desku vyklopíme. Hotové úlky necháme aspoň 1-2 dny oschnout...
Karamelové kostky - recept od maminky
Karamelové kostky Salko necháme zkaramelizovat – vaříme 2 hodiny v uzavřené plechovce Karamelem potřeme dortové oplatky, posypeme mletými ořechy a přiklopíme dalším plátem dortového oplatku. Takto vrstvíme 4-5 dortových oplatků promazaných karamelem. Zatížíme, necháme vyc...
Kuličky z margotky v košíčkách
Kuličky z margotky v košíčkách Margotku nastrouháme, přidáme cukr, kousek másla a promícháme. Dáme do lednice asi na půl hodky. Potom si připravíme polevu, kterou děláme ve vodní lázni. Připravíme košíčky, na dno dáme trochu čokolády, na to dáme kuličku a zalijeme čokoládou, ozdobím...
Nejlepší recept na Plněné košíčky-Šohajky
Plněné košíčky-Šohajky Ztužený tuk rozpustíme, přidáme kakao, cukr a zamícháme. Čokoládu nalijeme do papírových košíčků a do středu vložíme hrudku z ořechové hmoty. Na nádivku smícháme všechny suroviny dohromady....
Peprmintové pralinky
Peprmintové pralinky Bonbóny a čokoládu nasekáme a ve vodní lázni pomalu rozpustíme. Smetanu v jiném kastrůlku přivedeme k varu, přidáme rozehřátou směs a za stálého míchání povaříme na mírném plameni chvilku do zhoustnutí. Pak odstavíme a necháme zchladnout. Rukama tvoří...
Melouny
Melouny 250 g másla, 250 g práškového cukru, 200 g sušeného mléka zpracujeme a rozdělíme na dvě stejné části. Jedna část hmoty cca 300 g zůstane bílé barvy a do druhé části přidáme červenou potravinářskou barvu. Z červené hmoty uděláme 10 kuliček, kte...
Nugátové kostičky
Nugátové kostičky Piškotové těsto připravíme vyšleháním vajec s cukrem do husté hmoty. Vmícháme kakao s moukou. Piškotové těsto rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 8 minut v horké troubě. Upečený korpus necháme vychladnout a pak papír sloupneme....
Tučňáčci
Tučňáčci Z ingrediencí si na vále vytvoříme rukama těsto. Těsto vmáčkneme do moučkovým cukrem vysypaných formiček a tvoříme klasické úlky (a samozřejmě necháme místo na náplň). Máslo utřeme spolu s cukrem a přidáme citronovou šťávu (náplň by měla být kysel...
Zdravé vánoční cukroví
Zdravé vánoční cukroví Meruňky dobře teplou vodou omyjeme (bývají sířené) a osušíme. Rozehřejeme čokoládu a na každou meruňku lžičkou trochu kápneme. Pak na čokoládu nasypeme oříšky a dozdobíme kandovanou třešní. Zdobíme podle toho, co zrovna máme : jakékoliv ořechy, m...
Perníkové koule z časopisu Blesk Vaše recepty
Perníkové koule z časopisu Blesk Vaše recepty Všechny suroviny zpracujeme v těsto. Tvrdší perníčky a piškoty můžeme podrtit mixerem. Z těsta tvoříme kuličky, které obalíme v rozpuštěné čokoládě a ozdobíme zdobením....
1 |
Nalezeno: 41 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
NEPEČENÉ

 → Ostatní
 → Pečené
 → Plněné


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist