RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Cuketová polévka ovoněná kurkumou,česnekem a uzenou slaninou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Cuketová polévka ovoněná kurkumou,česnekem a uzenou slaninou, recepty Cuketová polévka ovoněná kurkumou,česnekem a uzenou slaninou, Cuketová, polévka, ovoněná, kurkumou,česnek


Recept na Cuketová polévka ovoněná kurkumou,česnekem a uzenou slaninou

Recept na Cuketová polévka ovoněná kurkumou,česnekem a uzenou slaninou je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Cuketová polévka ovoněná kurkumou,česnekem a uzenou slaninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Cuketa mladá asi 400g, cibule střední 1ks, česnek 2 stroužky, kmín celý 1/2 lžičky, uzená slanina krájená (anglická) 70g - 100g, bujon zeleninový 2ks Natur Vitana, voda 600ml, nebo zelenivový vývar 600ml, kurkuma 1/2 lžičky, smetana 200ml (já použila 10%), mouka hladká 2 - 3 lžíce (dle požadované hustoty), sůl..

Cuketová polévka ovoněná kurkumou,česnekem a uzenou slaninou
Zvětšit obrázek

Recept na Cuketová polévka ovoněná kurkumou,česnekem a uzenou slaninou

Recept na Cuketová polévka ovoněná kurkumou,česnekem a uzenou slaninou:
Slaninu si nakrájíme na centimetrové proužky,cuketu ( neoloupanou) na asi 3mm kolečka,cibuli na tenká půlkolečka a česnek na plátky. Vyšší hrnec na polévku si rozehřejeme,přidáme polovinu nakrájené slaniny a necháme jí rozpustit.Když se začne opékat,přidáme pokrájenou cibuli a česnek a restujeme do sklovata.Pak přidáme cuketu s kmínem a lehce jí orestujeme.Přisypeme kurkumu,zlehka promícháme (pozor na zhořknutí) a vše podlijeme horkým vývarem.Necháme dojít k varu a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.Pozor smetana nesmí být ledová,jinak by se mohla srazit!.Jemně osolíme a necháme 15 - 20 min pomalu provářet.Před koncem ještě dle chuti dosolíme.Cuketa by v polévce neměla být rozvařená,ale krásně na skus. Na malé pánvi si necháme rozpustit zbytek slaniny a necháme ji škvařit do křupava. Hotovou polévku na talíři zdobíme vyškvařenou slaninou a zelenou cibulkou.Polévka má jemnou chuť,příjemně zasytí a je krásně voňavá po slanině. Polévku lze uvařit i bez slaniny - na základ pod cibuli a česnek použijeme 2 lžíce olivového oleje a pak vše dle výše popsaného receptu.Tuhle variantu jsem také měla a i ona je výborná.

Poznámka k receptu na Cuketová polévka ovoněná kurkumou,česnekem a uzenou slaninou:
Původně jsem chtěla dělat cuketovou polévku od Maris,ale rýže pro tyto účely připravenou jsem použila pro něco jiného a tak jsem zapátrala na netu a padl mi do oka recept z Pro ženy.cz http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/pol....Ráda se tam občas vydávám pro inspiraci.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cuketová polévka ovoněná kurkumou,česnekem a uzenou slaninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 06.10.2010
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: Cuketa mladá asi 400g, cibule střední 1ks, česnek 2 stroužky, kmín celý 1/2 lžičky, uzená slanina krájená (anglická) 70g - 100g, bujon zeleninový 2ks Natur Vitana, voda 600ml, nebo zelenivový vývar 600ml, kurkuma 1/2 lžičky, smetana 200ml (já použila 10%), mouka hladká 2 - 3 lžíce (dle požadované hustoty), sůl.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cuketová polévka ovoněná kurkumou,česnekem a uzenou slaninou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cuketová polévka ovoněná kurkumou,česnekem a uzenou slaninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cuketová polévka ovoněná kurkumou,česnekem a uzenou slaninou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist