|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Croissanty s jednoduchou přípravouRecept na Croissanty s jednoduchou přípravou je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
        K přípravě Croissanty s jednoduchou přípravou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 cesto:  600 g hladká múka  20 g droždie čerstvé  200 ml vlažné mlieko  1 KL cukru  1/2 KL soli  175 g kyslá smotana  1 vajce   50 g roztopené maslo - vlažné    na potretie cesta:  150 g maslo (nie margarín!) a 1 PL múky - zmiešame    na potretie croisantov:  1 rozšľahané vajce    náplň :  350 g Nutella.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Croissanty s jednoduchou přípravouRecept na Croissanty s jednoduchou přípravou:Droždie necháme oživiť v osladenom vlažnom mlieku - cca 20 min.  Múku preosejeme, vmiešame soľ. Vajce rozšľaháme, vmiešame do kyslej smotany.   Zo všetkých surovín vymiesime pružné cesto, môžeme použiť DP - len na prípravu cesta. Necháme cca 30 minút stáť, cesto mierne ožije.  Vyvaľkáme ho na obdĺžnik, cca 2-3 mm hrúbku. Potrieme zmesou masla a múky - do mäkkého (nie roztopeného!) masla vmiešame múku. Zvinieme z kratšej strany ako závin. Rozkrojíme na dve časti (foto), dáme do chladničky na 2 hodiny.  Každú polovicu "závinu" po dvoch hodinách zvlášť vyvaľkáme - znovu na cca 2-3 mm, máme obdĺžnik široký cca 35 cm. Po dĺžke prekrojíme a krájame z cesta trojuholníky (foto). Plníme Nutellou, rolujeme rohlíky. Ukladáme na peč. papier, fóliu. Necháme na plechu stáť cca 30 minút, potrieme vajíčkom a pečieme asi 20 minút 180 - 200 stupňov.  Upečené pocukrujeme.
 
 Poznámka k receptu na Croissanty s jednoduchou přípravou:
 Môžeme plniť slanou náplňou, napr šunka, syr, chorizo, povrch sypať syrom a pod.  Cesto je treba v chladničke dobre vychladiť, mňa tlačil čas, takže teraz nie sú croissanty úplne perfektné.  Pridávam kvôli úplne jednoduchému spôsobu prípravy croissantového cesta, odpadá zložité prekladanie.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Croissanty s jednoduchou přípravou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: magdalenka                      Datum vložení: 29.08.2013                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté 
                      Suroviny: cesto:  600 g hladká múka  20 g droždie čerstvé  200 ml vlažné mlieko  1 KL cukru  1/2 KL soli  175 g kyslá smotana  1 vajce   50 g roztopené maslo - vlažné    na potretie cesta:  150 g maslo (nie margarín!) a 1 PL múky - zmiešame    na potretie croisantov:  1 rozšľahané vajce    náplň :  350 g Nutella |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na croissanty s jednoduchou přípravou,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Croissanty s jednoduchou přípravou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Croissanty s jednoduchou přípravou
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |