RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Čokoládovo-hruškový křehký koláč

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Čokoládovo-hruškový křehký koláč, recepty Čokoládovo-hruškový křehký koláč, Čokoládovo-hruškový, křehký, koláč


Recept na Čokoládovo-hruškový křehký koláč

Recept na Čokoládovo-hruškový křehký koláč je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Čokoládovo-hruškový křehký koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 balení listového těsta 3 - 4 hrušky (lze použít i hrušky z kompotu-odkapané) 1/2 citronu - šťáva náplň: 85 g másla 60 g moučkového cukru 1 vejce 70 g polohrubé mouky 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva 60 g mletých mandlí 2 lžíce kakaa na pečení Na potření těsta - 1 vejce Na posyp moučníku - hrst sekaných mandlí.

Čokoládovo-hruškový křehký koláč
Zvětšit obrázek

Recept na Čokoládovo-hruškový křehký koláč

Recept na Čokoládovo-hruškový křehký koláč:
Připravené hrušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme na půlky, vyjádříme a vložíme do studené vody s vymačkaným citronem. Náplň: Vyšleháme změklé máslo a cukr do pěny, přidáme vejce a opět vše vyšleháme v pěnu. Poté přisypeme mouku promíchanou s práškem do pečiva, mandlemi a kakaem, vše spojíme v jednu hmotu. Těsto: Listové těsto rozdělíme na 2 díly - každý díl vyválíme na placku. Připravíme si 2 talíře - jeden o průměru 19 cm, druhý o průměru 24 cm. Na talíře položíme vyválené placky a nožem odkrojíme přebytečné těsto (viz foto níže). Tím je připravený základ pro moučník ;-) Na pečící papír položíme menší placku těsta, na kterou naneseme opatrně připravenou náplň tak, aby nám po obvodu placky zůstal cca 1,5 cm kraj bez náplně (viz foto níže). Na náplň dokola položíme připravené (osušené) hrušky (viz foto níže), kraj bez náplně potřeme vajíčkem a přikryjeme vše druhou (větší) plackou těsta. Spoje řádně zmáčkneme, aby náplň během pečení nevytekla. Celý moučník před upečením potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sekanými mandlemi. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 - 25 minut dozlatova (po 7 minutách pečení troubu trochu zeslabíme). Při pečení se řídíme zkušenostmi s vlastní troubou.

Poznámka k receptu na Čokoládovo-hruškový křehký koláč:
Tento recept najdete na http://www.zdravavarecka.cz/ Zdroj: Fiona Armstrong

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čokoládovo-hruškový křehký koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Iljusa
  • Datum vložení: 06.08.2011
  • Počet porcí: 6 - 8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: 1 balení listového těsta 3 - 4 hrušky (lze použít i hrušky z kompotu-odkapané) 1/2 citronu - šťáva náplň: 85 g másla 60 g moučkového cukru 1 vejce 70 g polohrubé mouky 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva 60 g mletých mandlí 2 lžíce kakaa na pečení Na potření těsta - 1 vejce Na posyp moučníku - hrst sekaných mandlí
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čokoládovo-hruškový křehký koláč, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čokoládovo-hruškový křehký koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čokoládovo-hruškový křehký koláč

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist