RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Čočková polévka s uzeninou, zdobená vařenou mrkvičkou a bazalkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Čočková polévka s uzeninou, zdobená vařenou mrkvičkou a bazalkou, recepty Čočková polévka s uzeninou, zdobená vařenou mrkvičkou a bazalkou, Čočková, polévka, uzeninou, zdob


Recept na Čočková polévka s uzeninou, zdobená vařenou mrkvičkou a bazalkou

Recept na Čočková polévka s uzeninou, zdobená vařenou mrkvičkou a bazalkou je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Čočková polévka s uzeninou, zdobená vařenou mrkvičkou a bazalkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
250-300 g čočky 1,5 -2 l vody 60 g ztuženého tuku 65 g hladké mouky 4 stroužky česneku majoránka sůl, ocet 300 g uzeniny/jemné párky/ nasekaná nať z jedné lahůdkové cibulky 1 mrkev bazalka nebo libeček.

Čočková polévka s uzeninou, zdobená vařenou mrkvičkou a bazalkou
Zvětšit obrázek

Recept na Čočková polévka s uzeninou, zdobená vařenou mrkvičkou a bazalkou

Recept na Čočková polévka s uzeninou, zdobená vařenou mrkvičkou a bazalkou:
Čočku propláchneme a minimálně na půl hodiny namočím do studené vody (nebo si ji namočíme na noc, pro lepší stravitelnost) Česnek oloupeme a utřeme se solí. Čočku pak uvaříme do měkka. Dvě lžíce si dáme stranou, ostatní rozmixujeme. Z tuku a mouky si usmažíme světlou jíšku, dolijeme ji vodou podle potřeby, rozmícháme a povaříme. Nakonec přidáme dvě nerozmixované lžíce čočky, utřený česnek a majoránku. Polévku ochutíme octem a dosolíme. Na pánvičce na sucho opečeme pokrájenou uzeninu. Před podáním vložíme do polévky tyto opečené kousky uzeniny a posypeme natí z cibulky. Pokud přece jen chceme polévku lépe barevně vylepšit, přidáme do polévky kousky vařené, nahrubo nastrouhané mrkve a jemně natrhanou čerstvou bazalku nebo čerstvě natrhané voňavé lístečky libečku.

Poznámka k receptu na Čočková polévka s uzeninou, zdobená vařenou mrkvičkou a bazalkou:
Kdybyste použili červenou čočku, nemusíte čočku namáčet. Jinak se dá pak čočka i uvařit do zásoby a dát zamrazit. Ještě se ale na foto z polévky kouří, za což se omlouvám......

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čočková polévka s uzeninou, zdobená vařenou mrkvičkou a bazalkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
  • Datum vložení: 17.04.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 250-300 g čočky 1,5 -2 l vody 60 g ztuženého tuku 65 g hladké mouky 4 stroužky česneku majoránka sůl, ocet 300 g uzeniny/jemné párky/ nasekaná nať z jedné lahůdkové cibulky 1 mrkev bazalka nebo libeček
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čočková polévka s uzeninou, zdobená vařenou mrkvičkou a bazalkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čočková polévka s uzeninou, zdobená vařenou mrkvičkou a bazalkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čočková polévka s uzeninou, zdobená vařenou mrkvičkou a bazalkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist