RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Čočka na kyselo (bez mouky)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Čočka na kyselo (bez mouky), recepty Čočka na kyselo (bez mouky), Čočka, na, kyselo, (bez, mouky)


Recept na Čočka na kyselo (bez mouky)

Recept na Čočka na kyselo (bez mouky) je zařazen v kategorii luštěniny. K přípravě Čočka na kyselo (bez mouky) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
čočka 3 větší cibule olej 2 vejce sůl, pepř, majoránka ocet.

Čočka na kyselo (bez mouky)
Zvětšit obrázek

Recept na Čočka na kyselo (bez mouky)

Recept na Čočka na kyselo (bez mouky):
Čočku propláchneme a uvaříme do měkka. Pozor! Vodu nesolíme, čočka pak pomalu měkne! Cibule si oloupeme. Jednu nasekáme na jemno, dvě na půlkolečka -ty odložíme zatím stranou. V hrnci nebo hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme na jemno nakrájenou jednu cibuli a necháme zesklovatět. Uvařenou čočku slijeme a hodíme na olej se zesklovatělou cibulkou, osmahneme, pak zalijeme vodou nebo vývarem a necháme povařit, aby byla čočka trošičku jakoby rozvařená, ale ne úplně. Odebereme část čočky, asi 1/3 a tu rozmixujeme ponorným mixérem. Pak dáme zpět ke zbytku čočky a dochutíme solí, pepřem, majoránkou, případně česnekem a dovaříme, zakápneme octem dle chuti a hustotu čočky si doupravíme podle sebe. Na malé pánvičce rozpálíme trochu oleje a na něm opečeme 2 cibule nakrájené na půlkolečka, rozdělíme na proužky a osmažíme do hněda. Když je hotová, přendáme cibuli do servírovací mističky a na pánvi kde jsme smažili cibulku, uděláme dvě volská oka. Hotovou čočku přendáme na talíř, poklademe volským okem, případně může být i opečená klobása nebo párek a v mističce servírujeme osmaženou cibulku, aby si každý dal podle chuti. Tento recept dělám bez zahušťování moukou, protože můj přítel to nemá s moukou rád a tak zahušťuji rozmixovanou čočkou. A je to mnohem lepší a chutnější. Není třeba vše zahušťovat a nastavovat moukou. Dobrou chuť.

Poznámka k receptu na Čočka na kyselo (bez mouky):
Eliza:Díky za fotku. Alespoň ji nemusím přidávat já.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čočka na kyselo (bez mouky), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bobina77
  • Datum vložení: 24.10.2012
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Luštěniny
  • Suroviny: čočka 3 větší cibule olej 2 vejce sůl, pepř, majoránka ocet
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čočka na kyselo (bez mouky), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čočka na kyselo (bez mouky) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čočka na kyselo (bez mouky)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist