RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Citronové suflé a malinové coulis (kuli)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Citronové suflé a malinové coulis (kuli), recepty Citronové suflé a malinové coulis (kuli), Citronové, suflé, malinové, coulis, (kuli)


Recept na Citronové suflé a malinové coulis (kuli)

Recept na Citronové suflé a malinové coulis (kuli) je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry. K přípravě Citronové suflé a malinové coulis (kuli) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Suflé: 4 vejce- bílky zvlášť, špetička soli, 60 g krupicového cukru - může být třtinový, 2 lžíce citronové šťávy, kůra z 1 většího dobře omytého citronu, 100 g ricotty nebo žervé nebo jemného tvarohu, 1 vrchovatá polévková lžíce hladké mouky. Změklé máslo a krupicový cukr na vymazání a vysypání formiček. Coulis: hrst malin (i mražených), lžička změklého másla, špetka mleté vanilky, 1-2 lžíce cukru - dle chuti..

Citronové suflé a malinové coulis (kuli)
Zvětšit obrázek

Recept na Citronové suflé a malinové coulis (kuli)

Recept na Citronové suflé a malinové coulis (kuli):
Nejdříve si připravíme coulis. Máslo rozpustíme, přidáme cukr, rozmačkané maliny, ochutíme vanilkou a rozvaříme. Hotové coulis přepasírujeme přes jemné síto. Troubu předehřejeme na 200°C. Formičky na suflé vymažeme změklým máslem a vysypeme krupicovým cukrem. Do bílků dáme sůl a polovinu cukru a vyšleháme na sníh. Ke žloutkům přidáme zbytek cukru a nastrouhanou kůru z citronu a vyšleháme do husté pěny. Do této hmoty zašleháme citronovou šťávu, ricottu a mouku, lehce vmícháme sníh z bílků a ihned plníme formičky do 3/4. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Suflé vyklopíme, poprášíme moučkovým cukrem a podáváme s coulis (ale není nezbytně nutné vyklápět, můžeme podávat ihned horké v mističkách, suflé totiž rychle spadne dolů) Pozn.: Ovocné coulis je výborné i z jiného červeného ovoce - jahod, rybízu, višní apod.

Poznámka k receptu na Citronové suflé a malinové coulis (kuli):
Tento lehoučký dezertík nám včera prozářil pošmourné odpoledne :) Tento a další moje recepty najdete na http://www.mlsoty.estranky.cz/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Citronové suflé a malinové coulis (kuli), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: zizala
  • Datum vložení: 21.05.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
  • Suroviny: Suflé: 4 vejce- bílky zvlášť, špetička soli, 60 g krupicového cukru - může být třtinový, 2 lžíce citronové šťávy, kůra z 1 většího dobře omytého citronu, 100 g ricotty nebo žervé nebo jemného tvarohu, 1 vrchovatá polévková lžíce hladké mouky. Změklé máslo a krupicový cukr na vymazání a vysypání formiček. Coulis: hrst malin (i mražených), lžička změklého másla, špetka mleté vanilky, 1-2 lžíce cukru - dle chuti.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na citronové suflé a malinové coulis (kuli), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Citronové suflé a malinové coulis (kuli) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Citronové suflé a malinové coulis (kuli)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist