RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Čirá rybí polévka z Kampy

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Čirá rybí polévka z Kampy, recepty Čirá rybí polévka z Kampy, Čirá, rybí, polévka, Kampy


Recept na Čirá rybí polévka z Kampy

Recept na Čirá rybí polévka z Kampy je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Čirá rybí polévka z Kampy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
na vývar: 2 kostky rybího bujónu (nebo 2-3 skelety z bělomasé ryby) 1 cibule 1 palička česneku 1 mrkev máslo 1 bobkový list 4 kuličky nového koření 4 kuličky pepře na knedlíčky: 100 g másla 2 rohlíky 2 vejce 50 ml mléka nasekaný čerstvý kopr 200 g pevné bílé ryby nebo filé strouhanky muškátový květ strouhanka + asi 5 lžic bílého vína 1 menší mrkev kousek pórku.

Čirá rybí polévka z Kampy
Zvětšit obrázek

Recept na Čirá rybí polévka z Kampy

Recept na Čirá rybí polévka z Kampy:
Cibuli se slupkou a neoloupanou nerozdělenou paličku česneku překrojíme příčně napůl a řezné plochy opečeme dohněda na másle. V jiném kastrolu rozehřejeme další lžíci másla a asi dvě minuty na něm restujeme hrubě nastrouhanou mrkev, přidáme koření, prorestujeme a zalijeme 1 a 1/4 litru vody. Vhodíme bujónové kostky, cibuli a česnek a necháme asi 3 hodiny táhnout pod bodem varu. Pokud se rozhodneme pro složitější variantu, vložíme rybí kostry, cibuli a česnek řeznou plochou dolů do pekáčku a vložíme na půl hodiny do trouby rozehřáté na 200°C. Poté vložíme do kastrolu k restované mrkvi, koření a vodě a necháme táhnout cca o hodinu déle. Hotový vývar přecedíme přes plátýnko. Na knedlíčky rozehřejeme máslo a dozlatova na něm opečeme rohlíky, nakrájené na malé kostičky. Zalijeme mlékem a necháme vychladnout. Přidáme mléko, rybu nakrájenou na malinké kostičky, žloutky, kopr, muškátový květ, pepř a sůl. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a zahustíme strouhankou tak, aby šly tvarovat knedlíčky velikosti menších vlašských ořechů (varem nabydou). Knedlíčky uvaříme zvlášť v osolené vodě, aby nezkalily vývar. Vaříme asi 5 minut. cezený vývar přivedeme k varu, přidáme nakrájenou mrkev a když je měkká na skus, přisypeme pórek. Přilijeme víno a odstavíme. Dochutíme solí a pepřem. Do talíře vložíme knedlíčky a přelijeme je horkým vývarem.

Poznámka k receptu na Čirá rybí polévka z Kampy:
Jedná se o upravený recept podle výstřižku z jakéhosi nedávno vydaného časopisu, tipuji na vánoční číslo. V původním receptu figuruje bulva fenyklu, ale ten jsem nesehnala.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čirá rybí polévka z Kampy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 26.03.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: na vývar: 2 kostky rybího bujónu (nebo 2-3 skelety z bělomasé ryby) 1 cibule 1 palička česneku 1 mrkev máslo 1 bobkový list 4 kuličky nového koření 4 kuličky pepře na knedlíčky: 100 g másla 2 rohlíky 2 vejce 50 ml mléka nasekaný čerstvý kopr 200 g pevné bílé ryby nebo filé strouhanky muškátový květ strouhanka + asi 5 lžic bílého vína 1 menší mrkev kousek pórku
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čirá rybí polévka z kampy, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čirá rybí polévka z Kampy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čirá rybí polévka z Kampy

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist