RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Čínská kuchyně: Maso dvou barev

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Čínská kuchyně: Maso dvou barev, recepty Čínská kuchyně: Maso dvou barev, Čínská, kuchyně:, Maso, dvou, barev


Recept na Čínská kuchyně: Maso dvou barev

Recept na Čínská kuchyně: Maso dvou barev je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Čínská kuchyně: Maso dvou barev budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
300g vepřových jater 1 KL máčeného škrobu * 300g vepřové kýty ½ KL soli 1 KL máčeného škrobu 1 vejce * 200g bílého zelí 1 stroužek česneku * Zálivka: 1 PL žlutého vína 1 KL sójové omáčky 1 KL Wei-su * Sádlo, olej 50g máčených černých hub 1 KL chilli papriček hrubě mletých ½ KL jamajského pepře hrubě mletého 1 naběračka vývaru.

Čínská kuchyně: Maso dvou barev
Zvětšit obrázek

Recept na Čínská kuchyně: Maso dvou barev

Recept na Čínská kuchyně: Maso dvou barev:
Pokud s čínskou kuchyní začínáte, zkuste zkusit uvařit napřed jednodušší jídla podle odkazů v poznámce. Játra nakrájíme na tenké plátky, smísíme se škrobem a necháme chvilku odležet. Zelí nakrájíme na nudličky a spaříme, česnek nakrájíme na plátky. Máčené Jidášovo ucho pokrájíme nahrubo. Připravíme si zálivku z vína, sójovky a glutasolu. Maso nakrájíme po vláknech na tenké plátky a smísíme s vejcem, solí, máčeným škrobem a blanšírujeme na pánvi ve VLAŽNÉM!!! tuku. Maso vybereme a na pánvi rozpálíme tuk. Přidáme játra, zelí, česnek a dobře zamícháme. Přihodíme blanšírované maso, houby, zalijeme zálivem, snížíme teplotu a dusíme 3 minuty. Pak jídlo dáme na nahřátou mísu a na stejné pánvi rozpálíme 1 PL oleje, přidáme chilli a nové koření; prudce opražíme, přidáme trošku vývaru (vody) a směsí přelijeme hotový pokrm na míse. Poznámka: Vařím-li toto jídlo pouze pro sebe, vždy se mi podaří… Vařím-li toto jídlo pro někoho, podaří se mi k mé spokojenosti tak asi v jednom případě ze dvou. Obávám se totiž, že abych nepodával polosyrové vepřové maso, tak ho nechám dělat o pár vteřin déle a ve finále je pak maso tužší než bych si přál. Takže, prosím: 1.Vepřové blanšírovat v tuku, který má teplotu jen tak tak, že se v něm maso právě začne dělat. 2. Maso intenzivně míchat (prohazovat), ale jen tak dlouho, co zbělá a IHNED s ním z pánve pryč. Uvnitř bude krvavé, ale ono pak při další úpravě ještě dojde. Cvičně si toto jídlo můžete zkusit z kuřecího masa; když to s tepelnou úpravou přeženete, maso sice ztvrdne, ale ne až tak, jako vepřové. Přeji trošku toho štěstí a hodně dobré chuti! Zdroj: D. Klíma: Čínská kuchyně, 1967 upraveno

Poznámka k receptu na Čínská kuchyně: Maso dvou barev:
http://www.toprecepty.cz/recept/40128-cinska-kuchy... http://www.toprecepty.cz/recept/40111-cinska-kuchy... Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím… Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte… Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů… Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čínská kuchyně: Maso dvou barev, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: casino
  • Datum vložení: 08.11.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 300g vepřových jater 1 KL máčeného škrobu * 300g vepřové kýty ½ KL soli 1 KL máčeného škrobu 1 vejce * 200g bílého zelí 1 stroužek česneku * Zálivka: 1 PL žlutého vína 1 KL sójové omáčky 1 KL Wei-su * Sádlo, olej 50g máčených černých hub 1 KL chilli papriček hrubě mletých ½ KL jamajského pepře hrubě mletého 1 naběračka vývaru
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čínská kuchyně: maso dvou barev, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čínská kuchyně: Maso dvou barev - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čínská kuchyně: Maso dvou barev

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist