RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Čínská kuchyně: KUNG PAO

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Čínská kuchyně: KUNG PAO, recepty Čínská kuchyně: KUNG PAO, Čínská, kuchyně:, KUNG, PAO


Recept na Čínská kuchyně: KUNG PAO

Recept na Čínská kuchyně: KUNG PAO je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Čínská kuchyně: KUNG PAO budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
400g kuřecího (vepřového) masa 1 vejce 1 KL máčeného škrobu Sůl Sádlo (olej) 1 PL žlutého vína 1 PL sójové omáčky Špetka Wei-su Chilli papričky Pražené arašídy.

Čínská kuchyně: KUNG PAO
Zvětšit obrázek

Recept na Čínská kuchyně: KUNG PAO

Recept na Čínská kuchyně: KUNG PAO:
Maso nakrájíme na kostičky, smísíme se solí, vejcem, škrobem a necháme chvíli uležet. Z vína, sójovky a Wei-su připravíme zálivku. Na TĚŽKÉ pánvi rozpálíme tuk, přihodíme maso a na prudkém ohni asi minutu za stálého míchání restujeme. Přidáme papričky, buráky, zamícháme a zalijeme zálivkou. Krátce zamícháme (prohodíme) a ihned podáváme. Úprava musí probíhat velmi rychle a hotový pokrm nemá mít téměř žádnou šťávu. Poznámka: Kung Pao je z hlediska přípravy poměrně jednoduché jídlo, ale rychlost tepelné úpravy je i u tohoto pokrmu klíčová! Začínající kuchtíci nechť zkusí napřed kuřecí maso (z prs je příprava nejjednodušší, ale z celého kura je jídlo chutnější). Pokud tepelnou úpravu přeženete a maso pustí šťávu, tak kuracina, na rozdíl od vepřoviny, neztvrdne (tedy, ne příliš). Tuk na masivní pánvi rozpálit tak, až se z něj začíná kouřit a teprve pak vložit maso. Záleží také na velikosti nakrájeného masa (lze krájet i na nudličky či plátky) ale pak i ta v rcp uvedená minuta může být moc dlouho; je lépe se orientovat barvou masa na pánvi: v okamžiku kdy už je celá masa zpracovávaného masa skoro celá na povrchu bílá pokračujeme dalšími kroky podle postupu. Hotový pokrm nenecháváme na rozpálené pánvi!!! Máčený škrob se připravuje v předstihu: škrob (Číňané by použili rýžový) se rozmíchá v přebytku STUDENÉ vody a používá se, až sedne ke dnu a voda se slije. Máčený škrob má konzistenci husté pasty. Lze ale také přímo ve vejci rozmíchat práškový škrob. Žluté víno bývá málokdy žluté :) jedná se o sladké rýžové víno. Lze nahradit i révovým dezertním vínem či stolním + špetka cukru, ale i portským, sherry či marsalou. Wei-su = MSG = glutasol Zdroj: D. Klíma: Čínská kuchyně, 1967 upraveno

Poznámka k receptu na Čínská kuchyně: KUNG PAO:
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím… Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte… Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů… Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu… http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=ku...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čínská kuchyně: KUNG PAO, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: casino
  • Datum vložení: 24.10.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 400g kuřecího (vepřového) masa 1 vejce 1 KL máčeného škrobu Sůl Sádlo (olej) 1 PL žlutého vína 1 PL sójové omáčky Špetka Wei-su Chilli papričky Pražené arašídy
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čínská kuchyně: kung pao, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čínská kuchyně: KUNG PAO - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čínská kuchyně: KUNG PAO

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist