RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Čína babičky Jany

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Čína babičky Jany, recepty Čína babičky Jany, Čína, babičky, Jany


Recept na Čína babičky Jany

Recept na Čína babičky Jany je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Čína babičky Jany budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Kuřecí prso (pro 2 stačí jen jedno pro 4 osoby alespoň 2 prsíčka) ZELENINA: 1/2 červená paprika, 1/2 zelená paprika, 2 menší cibulky nebo 1 větší, 2 stroužky česneku, TIP: Perfektní je přidat čínské zelí (které jsem neměla) a nakrájené mandle PŘÍSADY: olej, olivový olej, solamyl (škrob), sojová omáčka (sladká a normální), nějaké pálidlo (pikantní omáčka z papriček), sůl, cukr PŘÍLOHA: Jasmínová rýže.

Čína babičky Jany
Zvětšit obrázek

Recept na Čína babičky Jany

Recept na Čína babičky Jany:
V první řadě si do malého kávového šálku dáme vrchovatou lžičku škrobu, který zalijeme vodou a zakápneme sojovou omáčkou. Nakrájíme kuřecí prsíčko na malé kostičky. Papriky pokrájíme na tenčí proužky, cibuli překrojíme na půl a krájíme tenké půlměsíčky, česnek jen rozmáčkneme. Na pánev si nalejeme olivový olej a po rozpálení vložíme papriky. Jakmile zesklovatí, přidáme cibuli a nakonec jeden rozmáčklý stroužek česneku (aby byla zeleninka voňavá). Vše jen do změknutí (ne do rozblemtání, musí ještě trošku křupat) Dáme si zeleninu stranou na talíř, otřeme pánev od oleje. Na pánvičku si nalijeme olej a nasypeme asi tak 5 lžiček cukru (někdo má rád sladčí čínu někdo ne, proto vše řídíme podle sebe). Hned jak začne cukr karamelizovat (stačí opravdu jen trošku), pokládáme do zkaramelizovaných míst kuřecí kostičky obalené ve škrobu. Přidáme druhý stroužek česneku na ovonění. Až nám maso krásně zezlátne, přidáme předem připravenou zeleninu, pořádně vmícháme a zalijeme namočeným škrobem. Já ještě zaliju čínu hrnečkem vody aby byla spíše omáčka a ne lepivý sliz =D Vše pořádně promícháme a ještě dochutíme solí, pálivou omáčkou.

Poznámka k receptu na Čína babičky Jany:
Tahle čína je u nás doma skoro na denním pořádku, všichni se po ní můžeme utlouct. Doporučuji vyzkoušet. TIP: Kladu na srdce, že se máčený škrob se sojovou omáčkou před vlitím do masíčka musí POŘÁDNĚ PROMÍCHAT!!!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čína babičky Jany, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: svorb
  • Datum vložení: 17.11.2010
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: Kuřecí prso (pro 2 stačí jen jedno pro 4 osoby alespoň 2 prsíčka) ZELENINA: 1/2 červená paprika, 1/2 zelená paprika, 2 menší cibulky nebo 1 větší, 2 stroužky česneku, TIP: Perfektní je přidat čínské zelí (které jsem neměla) a nakrájené mandle PŘÍSADY: olej, olivový olej, solamyl (škrob), sojová omáčka (sladká a normální), nějaké pálidlo (pikantní omáčka z papriček), sůl, cukr PŘÍLOHA: Jasmínová rýže
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čína babičky jany, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čína babičky Jany - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čína babičky Jany

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist