RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Cik-cak dort

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Cik-cak dort, recepty Cik-cak dort, Cik-cak, dort


Recept na Cik-cak dort

Recept na Cik-cak dort je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Cik-cak dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Korpus : 6 vajec, 200 g kryštálového cukru, 250 g hladkej múky, 6 lyžíc horúcej vody, 1 lyžica kakaa Krém : 300 g masla, 200 g práškového cukru, 150 g mletých orechov, 2,5 dl mlieka, 20 g Zlatého klasu ( alebo 1 vanilkový puding ) 1 dl studenej instantnej kávy, okrúhle detské piškóty, maslo s brandy čokoládová poleva.

Cik-cak dort
Zvětšit obrázek

Recept na Cik-cak dort

Recept na Cik-cak dort:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne pridáme horúcu vodu. Z bielkov vyšľaháme sneh a striedavo ho s múkou pridáme do žĺtkovej zmesi. Z cesta oddelíme asi 1/3 a vmiešame do nej v troche teplej vody rozpustené kakao. Obe cestá zvlášť upečieme v tortovej forme. Krém : V mlieku rozmiešame Zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu. Nakoniec vmiešame orechy. Kakaový korpus narežeme na kruhy. Biely korpus rozrežeme na polovicu. Spodnú polovicu bieleho korpusu potrieme tenkou vrstvou brendového masla a potom krémom. Priložíme najväčší kakaový prstenec a potom každý druhý. Vyplníme krémom priestory medzi prstencami aj ich povrch. Uložíme zvyšné kakaové prstence – na miesto, kam podľa veľkosti patria, teda vždy na krém. Piškóty zlepíme brandovým maslom, namočíme do kávy a ukladáme tesne k sebe dookola vedľa kakaového prstenca. Potrieme vrstvou krému a priložíme vrchnú časť bieleho korpusu. Krémom potrieme aj boky torty. Vrch torty polejeme čokoládovou polevou tak, aby stiekla po bokoch a ozdobíme podľa svojej chuti.

Poznámka k receptu na Cik-cak dort:
mocc hezky vadímiže se nam nikdy nepovede

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cik-cak dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: tejaja
  • Datum vložení: 28.10.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Korpus : 6 vajec, 200 g kryštálového cukru, 250 g hladkej múky, 6 lyžíc horúcej vody, 1 lyžica kakaa Krém : 300 g masla, 200 g práškového cukru, 150 g mletých orechov, 2,5 dl mlieka, 20 g Zlatého klasu ( alebo 1 vanilkový puding ) 1 dl studenej instantnej kávy, okrúhle detské piškóty, maslo s brandy čokoládová poleva
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cik-cak dort, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cik-cak dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cik-cak dort

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist