RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Cibulový kringel

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Cibulový kringel, recepty Cibulový kringel, Cibulový, kringel


Recept na Cibulový kringel

Recept na Cibulový kringel je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Cibulový kringel budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
kynuté těsto: 1/2 kg hladké mouky 1/2 kostky kvasnic 1 prášek do pečiva 1 lžíce cukru 1 lžička soli cca 2 dcl teplé vody cca 1,5 dcl oleje (množství odhaduji, moc nevážím suroviny) 1 lžíce oleje 4 červené cibule 1 lžíce třtinového cukru 1 utřený stroužek česneku sůl 1 lžíce balzamikového octa 1 krémová zakysaná smetana (200 ml).

Cibulový kringel
Zvětšit obrázek

Recept na Cibulový kringel

Recept na Cibulový kringel:
Připravíme kvásek z teplé vody, kvasnic, cukru a lžíce mouky. Až vzejde, zpracujeme těsto (do mouky přidáme prášek do pečiva), olej až nakonec. Bez kynutí dáme těsto do mikrotenového sáčku, vytlačíme vzduch, zavážeme a uložíme v lednici - minimálně do rána, klidně do druhého nebo třetího dne. Vejce se opravdu nedává. Z těsta oddělíme přiměřené množství, na pomoučněném pečícím papíru velikosti plechu tence vyválíme do obdélníku a necháme chvíli odpočinout. Mezitím si na lžíci oleje osmažíme cibuli, pokrájenou na měsíčky, zasypeme hnědým cukrem, zkaramelizujeme, vmícháme česnek, sůl a balzamikový ocet a necháme chvíli vychladnout. Krémovou zakysanou smetanou potřeme vyválený plát těsta, posypeme karamelizovanou cibulí a pomocí pečícího papíru zamotáme roládu. Tu rozřízneme po délce na poloviny, které opatrně otočíme "na záda" a promotáme navzájem. V této fázi vám smetana s cibulí trochu vytéká, to moc nevadí, při pečení se zapeče. Celý pečící papír přesuneme na plech, pokud je nutné, tak vyložený ještě druhým papírem. Ve vyhřáté troubě pečeme cca 30 minut při teplotě 160-180 stupňů podle druhu trouby

Poznámka k receptu na Cibulový kringel:
Těsto jsem si zkombinovala "za pochodu" z Magdalenky osúchu (z toho je i nápad se zakysanou smetanou) a ze svého sedmidenního kynutého těsta, které může údajně čekat v lednici na zpracování až týden

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cibulový kringel, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: hosta
  • Datum vložení: 27.01.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: kynuté těsto: 1/2 kg hladké mouky 1/2 kostky kvasnic 1 prášek do pečiva 1 lžíce cukru 1 lžička soli cca 2 dcl teplé vody cca 1,5 dcl oleje (množství odhaduji, moc nevážím suroviny) 1 lžíce oleje 4 červené cibule 1 lžíce třtinového cukru 1 utřený stroužek česneku sůl 1 lžíce balzamikového octa 1 krémová zakysaná smetana (200 ml)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cibulový kringel, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cibulový kringel - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cibulový kringel

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist