RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku, recepty Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku, Chutné, vepřové, kousky, na, rajčatech, bazalce, pap


Recept na Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku

Recept na Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
300g vepřového masa-měla jsem prorostlejší plecko 200g slaniny-měla jsem gazdovskou 1 PL tuku-použila jsem sádlo 1 větší cibule 4 stroužky česneku 4 PL kečupu-použila jsem sladký 1 kostka zeleninového bujonu 3 rajčata 10 lístků čerstvé bazalky+lístky na ozdobení sůl,mletý prpř,,pálivá paprika na dochucení-já jsem nedávala nic voda na podlévání pokrmu.

Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku
Zvětšit obrázek

Recept na Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku

Recept na Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku:
Maso opláchneme a nakrájíme na širší kousky,slaninu na delší špalíčky,cibuli na půlměsíčky a česnek na plátky.Rajčata spaříme vařící vodou,sloupneme a nakrájíme na kostky,lístky čerstvé bazalky opláchneme a natrháme na malé kousíčky. Do hrnce na rozpálený tuk dáme orestovat cibuli a slaninu.Po 3minutách přidáme česnek,necháme tak dvě minutky,až začne vonět,přidáme maso a mícháme,než se zatáhne.Pak přidáme kečup,1a1/2dl horké vody,rozdrobíme kostku bujonu(já ještě přidávám na vyvaření stonky libečku,co mám za tímto účelem v mrazáku)hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni vaříme 15minut.Hrnec odstavíme bokem,ochladíme,otevřeme,přidáme rajčata,dolijeme 1/2dl vody,znovu uzavřeme a opět pod talkem od doby varu vaříme ještě 10minut.Vypneme sporák,po 5minutách až pojistka pustí hrnec otevřeme,vmícháme natrhanou bazalku,podle své chuti dokořeníme-já jsem nepotřebovala a můžeme podávat.Jako příloha se hodí rýže,těstoviny,špecle-my jsme měli noky od včerejška:-)

Poznámka k receptu na Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku:
Verze pro obyčejný hrnec-postup stejný až po rozdrobení bujonu,jen vody dáte tolik,aby bylo maso do poloviny ponořené a za občasného promíchání a doplnění tekutiny vaříte pod pokličkou asi 40minut(záleží na druhu masa)Pak přidáte rajčata a ještě 15minut vaříte.Závěr je stejný:-) Původně jsem měla v plánu dělat něco podobného,ale s jiným kořením a žampiony,ale konzerva byť ještě byla v záruce byla krásně vypouklá,tak po otevření letěla tím správným směrem,já jsem dala rajčata a čerstvou bazalku a moc jsme si pochutnali.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 12.09.2011
  • Počet porcí: 3 velké porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 300g vepřového masa-měla jsem prorostlejší plecko 200g slaniny-měla jsem gazdovskou 1 PL tuku-použila jsem sádlo 1 větší cibule 4 stroužky česneku 4 PL kečupu-použila jsem sladký 1 kostka zeleninového bujonu 3 rajčata 10 lístků čerstvé bazalky+lístky na ozdobení sůl,mletý prpř,,pálivá paprika na dochucení-já jsem nedávala nic voda na podlévání pokrmu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist