RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně, recepty Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně, Chlupaté, knedlíky, ze, syrových, vařených,


Recept na Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně

Recept na Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Syrové brambory 500 g, vařené brambory (ve slupce) 125 g, vejce 1 ks, hrubá mouka 150 g (dle potřeby přidat - záleží na druhu brambor), mléko trošku - asi 1 dcl, sůl..

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
Zvětšit obrázek

Recept na Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně

Recept na Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně:
Syrové brambory omyjeme, oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Nastrouhané brambory v ruce "vyždímeme" do sucha, ovšem vodu z nich dáváme do misky (nevyléváme!). Vyždímané brambory si dáme do větší mísy, přelijeme horkým mlékem, promícháme a nastrouháme k nim oloupané brambory vařené. Z odstáté vody z brambor, velmi opatrně slijeme pryč vodu,až nám na dně nám zůstane jen škrob (pokud budeme s miskou moc pohybovat, škrob se nám opět promíchá s vodou a zbytečně ho vylijeme). Do mísy s bramborami přidáme tento škrob, vejce, mouku, sůl a vařečkou vypracujeme těsto (nesmí být tuhé), ve kterém nám po přejetí prstem zůstává čára. Ve velkém hrnci si přivedeme vodu k varu, pak osolíme a lžící namáčenou ve studené vodě z těsta tvoříme větší noky, které dáváme do vroucí vody. Vždy děláme jen jednu várku (10-15 ks), aby jsme měli knedlíky stejně uvařené. Vaříme cca 10 min - dle velikosti. Knedlíky po uvaření propícháme špejlí (vidlicí,..). Knedlíky podáváme nejčastějí k pečeným masům.

Poznámka k receptu na Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně:
Vím, že tu už podobné recepty jsou, ale tenhle se přeci jen trochu liší. Ovšem kdyby s tím byl nějaký problém, poprosím o smazání receptu.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 11.12.2009
  • Počet porcí: 4-5 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: Syrové brambory 500 g, vařené brambory (ve slupce) 125 g, vejce 1 ks, hrubá mouka 150 g (dle potřeby přidat - záleží na druhu brambor), mléko trošku - asi 1 dcl, sůl.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist