RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Chleba z pravého kvásku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Chleba z pravého kvásku, recepty Chleba z pravého kvásku, Chleba, , pravého, kvásku


Recept na Chleba z pravého kvásku

Recept na Chleba z pravého kvásku je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Chleba z pravého kvásku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2dl žitný kvásek 300 g žitné mouky a asi 2,5 dl vlažné vody 1 kg pšeničné mouky hladké asi 3,5 dl vlažné vody 4 lžičky soli do zavřené hrsti kmínu.

Chleba  z pravého kvásku
Zvětšit obrázek

Recept na Chleba z pravého kvásku

Recept na Chleba z pravého kvásku:
Vezmeme kvásek z lednice a přelijeme do misky. Oživíme ho žitnou moukou a vlažnou vodou a vše společně zamícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme přes noc nakynout. Poté dáme do mísy hladkou mouku, přilijeme vodu. Zamícháme a přidáme kvásek. Ne všechen, zase dáme do skleničky asi pět lžic na příště. V lednici vydrží týden až deset dní. Přidáme sůl, to dejte podle chuti, někomu stačí čtyři lžičky, někomu tři. Já dávám 4. Přidejte kmín a zamíchejte, až máte více jak středně tuhé těsto. Případně přidejte mouku nebo vodu. A teď šup pod peřinu a pět až šest hodin kynout. Potom přepracovat těsto, až se nelepí na vál, nebo pracovní desku. Troubu nechte vyhřát na 70 stupňů a nechte půl hodinky zatáhnout, chleba vám pěkně vyskočí na boku možná, mně vždy pukne. To je doba na potření studenou vodou. To během pečení provedu asi třikrát. A hned zvednu teplotu na 150 a peču asi hodinu a půl. Já mám teploměr, tak vpíchnu a ve středu by měl ukazovat sto stupňů. Poklepu a pokud zní dutě, tak je hotovo .

Poznámka k receptu na Chleba z pravého kvásku:
Tady je kvásková mapa. Lidé si ho předávají zadarmo nebo za symbolickou cenu. Já zadarmo. Dá se péci i ze žitné mouky, ale chleba je moc hutný. Vyzkoušel jsem obojí a ten z pšeničné hladké mi vyhovuje více. Podotýkám, kvásek vždy žitný, jinak to nefunguje. www.cuketka.cz/kvasek/kvasek.html

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chleba z pravého kvásku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jan.alois (Honza Alois)
  • Datum vložení: 16.03.2013
  • Počet porcí: cca 1.5 - 2 kg
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: 2dl žitný kvásek 300 g žitné mouky a asi 2,5 dl vlažné vody 1 kg pšeničné mouky hladké asi 3,5 dl vlažné vody 4 lžičky soli do zavřené hrsti kmínu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chleba z pravého kvásku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chleba z pravého kvásku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chleba z pravého kvásku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist