RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Chilli Marrákeš

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Chilli Marrákeš, recepty Chilli Marrákeš, Chilli, Marrákeš


Recept na Chilli Marrákeš

Recept na Chilli Marrákeš je zařazen v kategorii pomalý hrnec. K přípravě Chilli Marrákeš budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
400 g pasírovaných rajčat 200 g cizrny 250-300 ml vody nebo vývaru 50 0g mletého masa (hovězí nebo mix) 2 cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce oleje 1 lžička římského kmínu 1 lžička mletého koriandru 2 lžičky strouhaného zázvoru 1/2 lžičky skořice 2 lžičky sladké papriky 1 kapie chilli papričky (1-2ks) sůl popř. tmavá jíška čerstvý koriandr nebo petrželka.

Chilli Marrákeš
Zvětšit obrázek

Recept na Chilli Marrákeš

Recept na Chilli Marrákeš:
Cizrnu propláchneme a namočíme do studené vody, nejlépe přes noc. Do nádoby pomalého hrnce vlijeme pasírovaná rajčata, přidáme namočenou a slitou cizrnu (můžeme ale použít i cirznu sterilovanou, v tom případě ji přidáváme do jídla až chvíli před dokončením), vývar nebo vodu a hrnec zapneme na 1. stupeň. Na pánev dáme olej, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, plátky česneku a chvíli smažíme. Když začne cibule sklovatět, zasypeme ji římským kmínem a mletým koriandrem a necháme koření rozvonět. Dále přidáme strouhaný zázvor, přisypeme skořici, rychle promícháme a přidáme mleté maso. Za stálého míchání oddělujeme vařečkou maso od sebe, aby se "rozdrobilo" a nezůstaly nám velké kusy. Nakonec přidáme sladkou papriku a celý obsah pánve vyklopíme do hrnce k rajčatovému základu. Vhodíme na větší kousky nakrájenou kapii, posekané chilli papričky a vaříme stále na 1. stupeň cca 4 hodiny. Ke konci vaření zkontrolujeme konzistenci. Pokud se nám zdá omáčka příliš řídká, můžeme zahustit trochou tmavé jíšky - v případě nouze i instantní (prosím,nekamenujte mě!:-) ) Jídlo ochutnáme, podle potřeby dosolíme a nakonec přidáme posekaný čerstvý koriandr (kdo nemá rád, použije- stejně jako já - zelenou petrželku). Podáváme s kuskusem nebo rýží.

Poznámka k receptu na Chilli Marrákeš:
Recept jsem našla v lednovém Apetitu. Upravila jsem ho podle našich chutí a pro přípravu v PH. Ten jsem dostala pod stromeček a velice rychle se z něj stal můj miláček!!:-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chilli Marrákeš, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Danca
  • Datum vložení: 18.03.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pomalý hrnec
  • Suroviny: 400 g pasírovaných rajčat 200 g cizrny 250-300 ml vody nebo vývaru 50 0g mletého masa (hovězí nebo mix) 2 cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce oleje 1 lžička římského kmínu 1 lžička mletého koriandru 2 lžičky strouhaného zázvoru 1/2 lžičky skořice 2 lžičky sladké papriky 1 kapie chilli papričky (1-2ks) sůl popř. tmavá jíška čerstvý koriandr nebo petrželka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chilli marrákeš, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chilli Marrákeš - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chilli Marrákeš

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist