RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Červenobílá zelňačka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Červenobílá zelňačka, recepty Červenobílá zelňačka, Červenobílá, zelňačka


Recept na Červenobílá zelňačka

Recept na Červenobílá zelňačka je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Červenobílá zelňačka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g bílé kysaného zelí v pytlíku 675 g sterilovaného červeného zelí i s nálevem (ve sklenici) 2 hrsti rozmačkaných sušených hub 1 pikantní klobása (já měla maďarskou) Kousek uzené slaniy 3 cibule, 3 stroužky česneku Celý kmín, mletý pepř, sůl, mleté nové koření, tymián , medvědí česnek, pokud je -v še dle své chuti, já dala od každého cca zarovnanou 1 KL, 3 ks bobkového listu Červená paprika sladká i pálivá – cca 1 PL – opět dle chuti 6 menších brambor 2 zakysané smetany Tuk /sádlo/ do kastrolu, kde budeme dělat polévku – kastrol určitě větší, objem 4 až 4,5 l vody, jinak množství úměrně zmenšíme 4 litry vody.

Červenobílá zelňačka
Zvětšit obrázek

Recept na Červenobílá zelňačka

Recept na Červenobílá zelňačka:
Nejdříve si dáme namočit houby, asi tak do 1/2 l vody, kam ještě přidáme trochu kmínu a pepře, oškrabeme brambory, oloupeme cibuli a česnek. Nálev z hub budeme do polévky potřebovat, tak pozor na překořenění. V kastrolu si rozpálíme sádlo, zpěníme nakrájenou cibuli na drobno a česnek na plátky a obě papriky. Necháme rozvonět, ale mícháme. Po chvilce tam vysypeme obě zelí i s nálevy a promícháme, podlijeme asi 1,5 – 2 litry vody, podle chuti přidáme tymián, mleté nové koření, malinko přisolíme, opepříme, ale počkáme si na výslednou chuť obou vod. Zelí provaříme cca 12 minut, vlijeme tam houby i s nálevem, nakrájenou klobásku na tenká kolečka a vaříme dalších 10 minut. V téže chvíli brambory nakrájíme na drobné kousky, dáme vařit asi do litru vod – osolíme, opepříme, vhodíme bobkový list, můžeme přidat ten medvědí česnek – nálev z brambor budeme do polévky potřebovat, tak pozor na překořenění - a perlíme do měkka. Po této době, by mělo být zelí, houby uvařené tak akorát. Smícháme obě smetany, z polévky do smetany budeme opatrně přidávat po lžíčkách horkou vodu a kvedlat, aby se smetany nezdrcly. Až vznikne hustší jemná kašička, směs vléváme za stáleho míchání do polévky a prováříme asi 5 minut na malé teplotě, jen properlujeme. Ochutnáme, případně dochutíme, vložíme tam brambory i s vodou, promícháme a chvíli necháme spojit chutě už na vypnutém sporáku. Kdo chce, ještě dochutí a můžeme podávat. Já nemusela už dochucovat ani octem ani jiným kořením. Polévka je velmi svěží, hustá, ale ne těžká a spolehlivě stačí jako samostatné jídlo Po rozležení druhý den je ještě lepší a z množství 4,5 litru teda moc nezbývá. Já nezahušťovala už ničím, husté to bylo dle nás dost, pokud někdo chce, zahustí moukou, ale pak provaří delší dobu. Můžeme ozdobit zakysanou smetanou

Poznámka k receptu na Červenobílá zelňačka:
Vím, že zelňaček je tu dost, ale takovou to z obojího kysaného zelí jsem nenašla.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Červenobílá zelňačka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: spagetka
  • Datum vložení: 23.04.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 500 g bílé kysaného zelí v pytlíku 675 g sterilovaného červeného zelí i s nálevem (ve sklenici) 2 hrsti rozmačkaných sušených hub 1 pikantní klobása (já měla maďarskou) Kousek uzené slaniy 3 cibule, 3 stroužky česneku Celý kmín, mletý pepř, sůl, mleté nové koření, tymián , medvědí česnek, pokud je -v še dle své chuti, já dala od každého cca zarovnanou 1 KL, 3 ks bobkového listu Červená paprika sladká i pálivá – cca 1 PL – opět dle chuti 6 menších brambor 2 zakysané smetany Tuk /sádlo/ do kastrolu, kde budeme dělat polévku – kastrol určitě větší, objem 4 až 4,5 l vody, jinak množství úměrně zmenšíme 4 litry vody
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Červenobílá zelňačka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Červenobílá zelňačka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Červenobílá zelňačka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist