RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě, recepty Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě, Červená, řepa, ve, slanině, hořčično-medové, marin


Recept na Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě

Recept na Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě je zařazen v kategorii grilování. K přípravě Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 středně velké červené řepy 3 lžíce octa, 2 lžičky soli, cca 2,5 litru vody plátky dobré slaniy na obalení řepy 2 hrsti slaniny nakrájené na tenčí špalíčky oblíbený listový salát 4 cibule nakrájené na osminky Marináda (a zálivka v jednom): 2 lžičky dijonské hořčice 100 ml olivového či řepkového oleje 2 lžíce bílého vinného octa 2 lžičky nasekané čerstvé máty sůl, pepř podle chuti 1 vrchovatá lžička tekutého medu.

Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě
Zvětšit obrázek

Recept na Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě

Recept na Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě:
Řepu uvaříme v ochucené vodě asi hodinu, dokud nezměkne. Pak ji nakrájíme na 1,5 cm silná kolečka a slaninou po obvodu obalíme. Konce slaniny spíchneme párátkem. Řezné plochy řepy potřeme marinádou a necháme chvilku odležet. Řepu pak z obou stran ogrilujeme do zezlátnutí slaniny. V průběhu grilování můežeme zeleninu marinádou dále potírat. Pak ogrilujeme i cibuli a špalíčky slaniny. Suroviny na marinádu vložíme do skleničky, pečlivě uzavřeme a důkladně protřepeme. Listy salátu omyjeme a osušíme. Polijeme je trochou marinády, která nám nyní poslouží jako zálivka. Salát posypeme špalíčky ogrilované slaniny a dozdobíme cibulí. Na salát pak položíme grilovanou řepu a ined podáváme.

Poznámka k receptu na Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě:
Marináda/zálivka vydrží v lednici i týden (ale mátu je lepší přidávat vždy čerstvou). Řepu si můžeme připravit i den předem. Nemusíme ji vařit, lze ji také potřít olejem, zabalit do alobalu a upéct v troubě. Řepu uvaříme v ochucené vodě asi hodinu, dokud nezměkne.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: danielle72 (Daniela)
  • Datum vložení: 14.10.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Grilování
  • Suroviny: 4 středně velké červené řepy 3 lžíce octa, 2 lžičky soli, cca 2,5 litru vody plátky dobré slaniy na obalení řepy 2 hrsti slaniny nakrájené na tenčí špalíčky oblíbený listový salát 4 cibule nakrájené na osminky Marináda (a zálivka v jednom): 2 lžičky dijonské hořčice 100 ml olivového či řepkového oleje 2 lžíce bílého vinného octa 2 lžičky nasekané čerstvé máty sůl, pepř podle chuti 1 vrchovatá lžička tekutého medu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist