RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Čertovský guláš doktora Solferna

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Čertovský guláš doktora Solferna, recepty Čertovský guláš doktora Solferna, Čertovský, guláš, doktora, Solferna


Recept na Čertovský guláš doktora Solferna

Recept na Čertovský guláš doktora Solferna je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Čertovský guláš doktora Solferna budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
750 g hovězí kližky, 1 pikantní klobása, 3 cibule, 2 dl červeného vína, 3 rajčata, 2 červené a 2 zelené papriky, mletá paprika, sádlo, worčestr, sůl, pepř, vývar, 1-2 feferonky..

Čertovský guláš doktora Solferna
Zvětšit obrázek

Recept na Čertovský guláš doktora Solferna

Recept na Čertovský guláš doktora Solferna:
Na sádle zpěním cibuli, přidám osolené a opepřené maso. Zlehka opeču, přiklopím a dusím, dokud se šťáva z cibule a masa nevydusí na tuk. Zapráším mletou paprikou. Přidám worčestr a rajčata (pokud použiji rajčata z konzervy, je nutné guláš osladit jednou či dvěma lžičkami cukru). Následují nakrájené papriky a feferonky (jedna feferonka ochutí guláš velmi decentně a neohrozí nikoho, dvě dodají jídlu lehce ostrou chuť, tři papričky doporučuji pouze dřevorubcům a horníkům a více papriček pak všem hubám plechovým) Poté vložím na kolečka nakrájenou klobásu (zde doporučuji klobásu dobře prouzenou, neboť guláši dodá kouřovou vůni pekla). Podliji červeným vínem a dusím, dokud maso nezměkne (asi 90 minut). Guláš samozřejmě hlídám a podlévám vývarem. Podávám s knedlíkem těstovinami či chlebem.

Poznámka k receptu na Čertovský guláš doktora Solferna:
Tento guláš si velice oblíbil doktor Solfernus, který jakožto právní zástupce Pekla, musel mít jazyk jako břitvu. Proto si před každým soudním jednáním s hříšnou duší dával tuto specialitu. Samozřejmě, že feferonek v tomto guláši bylo tolik, že pro obyčejného smrtelníka byla tato dávka nebezpečná. Jen jednou si dovolil pozřít tento pokrm lakomý a hltavý kulak Nedožerov. Co to s ním provedlo, není známo, ale po celém Pekle byla od té doby tato hříšná duše známá pod přezdívkou Pšoukající plamenomet. (c) Evosheek

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čertovský guláš doktora Solferna, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: evosheek (Ivo)
  • Datum vložení: 29.01.2013
  • Počet porcí: 5-6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 750 g hovězí kližky, 1 pikantní klobása, 3 cibule, 2 dl červeného vína, 3 rajčata, 2 červené a 2 zelené papriky, mletá paprika, sádlo, worčestr, sůl, pepř, vývar, 1-2 feferonky.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čertovský guláš doktora solferna, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čertovský guláš doktora Solferna - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čertovský guláš doktora Solferna

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist