RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Černá omáčka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Černá omáčka, recepty Černá omáčka, Černá, omáčka


Recept na Černá omáčka

Recept na Černá omáčka je zařazen v kategorii omáčky. K přípravě Černá omáčka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 až 750 g masa (nejlépe naporcovaný zajíc, ale může být králík, (někdo dělá i ze stehen kuřete), 200 g zeleniny (celkem) na kostičky (mrkev, petržel, kořen celeru), 1 větší cibule, sůl, citron, máslo, olej, povidla, sušené švestky, rozinky, mandle, koření, perník..

Černá omáčka
Zvětšit obrázek

Recept na Černá omáčka

Recept na Černá omáčka:
Pokrájenou zeleninu smícháme s nakrájenou cibulí a vše mírně smažíme na másle smíchaném s olejem. Pak přidáme kousky masa ( i s kostí) a podlejeme vodou. Takže v podstatě se jedná o naložení masa stejným způsobem, jakým nakládáte svíčkovou a necháme tak 1-2 dny odležet. Pak přidáme (nejlépe do sítka na koření) 5 kuliček pepře a 5 nového koření a 2 lístky bobkového listu a 2 kolečka citronu i s kůrou. Když začne maso měknout, přidáme 2 lžíce rozinek, 2 vrchovaté lžíce mandlí pokrájených na hranolky, hrstku sušených švestek a vaříme do měkka. Nakonec zahustíme strouhaným perníkem a přidáme asi 2 lžíce povidel a krátce povaříme, dochutíme solí, cukrem nebo citronem (octem). Jíme s chlebem, někdo i s vánočkou. Jde dobře ohřívat i mrazit.

Poznámka k receptu na Černá omáčka:
Jedná se o staročeský recept, dnes už většinou zapomenutý. Ale v naší rodině nesmí tato omáčka chybět na štědrovečerním stole. Na fotce z loňska je v omáčce už vykoštěné maso. Lepší fotku dodám až po Štědrém dni.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Černá omáčka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Hella
  • Datum vložení: 25.01.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Omáčky
  • Suroviny: 500 až 750 g masa (nejlépe naporcovaný zajíc, ale může být králík, (někdo dělá i ze stehen kuřete), 200 g zeleniny (celkem) na kostičky (mrkev, petržel, kořen celeru), 1 větší cibule, sůl, citron, máslo, olej, povidla, sušené švestky, rozinky, mandle, koření, perník.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Černá omáčka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Černá omáčka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Černá omáčka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist