RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Celozrnné kaiserky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Celozrnné kaiserky, recepty Celozrnné kaiserky, Celozrnné, kaiserky


Recept na Celozrnné kaiserky

Recept na Celozrnné kaiserky je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Celozrnné kaiserky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1. těsto: 300 g pšeničné celozrnné mouky, 200 g vody, 10 g (stačilo by asi i 5g) čerstvého droždí, 1 lžička medu, olej na potření. 2. těsto: 170 g vody, 10 g čerstvého droždí, 1 lžíce oleje, 1. těsto, 150 g pšeničné celozrnné mouky, 160 g pšeničné mouky chlebové, 2 lžičky soli. Dokončení: vejce na potření, na posyp drcené lněné semínko, mák, sezam,....

Celozrnné kaiserky
Zvětšit obrázek

Recept na Celozrnné kaiserky

Recept na Celozrnné kaiserky:
1. těsto: do mísy dáme mouku, uděláme do ní důlek, nadrobíme droždí, přidáme med a zalijeme asi polovinou z 200 g vlažné vody. Počkáme, až droždí ožije, pak dodáme zbytek vody a vytvoříme těsto. Necháme asi hodinu kynout. Pak těsto přetužíme = znovu propracujeme rukou, potřeme olejem a vložíme do misky. Dobře uzavřeme a dáme do chladničky do druhého dne. Druhý den už nám může pomoci pekárna. 1. těsto vyjmeme z chladničky a necháme dojít pokojové teploty. Do pekárny vlijeme vodu a olej, nadrobíme droždí, přidáme včerejší těsto, mouku a sůl a necháme zpracovat a vykynout těsto. Pokud nemáme pekárnu, je lépe těsto zpracovat pomocí robotu, aby se dobře promísilo první těsto se zbytkem surovin. Nebo zapojit nějakého silného muže :) Na plech vyložený papírem nebo fólií na pečení nebo vymazaný tukem sázíme bochánky těsta o váze asi 50 g. Necháme dokynout, dlaní mírně zploštíme a raznicí vyrazíme vzor, promáčkneme až na plech. Potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme zvoleným posypem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C, do níž jsme předem vložili kastrůlek s vodou k vytvoření páry.

Poznámka k receptu na Celozrnné kaiserky:
Tyto kaiserky jsou křupavé, lehoučké a moc dobré :) Kdo nemá raznici, pomůže si tupou hranou nože nebo cukrářskou kartou a pod. :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Celozrnné kaiserky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: zizala
  • Datum vložení: 08.04.2014
  • Počet porcí: 20 ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: 1. těsto: 300 g pšeničné celozrnné mouky, 200 g vody, 10 g (stačilo by asi i 5g) čerstvého droždí, 1 lžička medu, olej na potření. 2. těsto: 170 g vody, 10 g čerstvého droždí, 1 lžíce oleje, 1. těsto, 150 g pšeničné celozrnné mouky, 160 g pšeničné mouky chlebové, 2 lžičky soli. Dokončení: vejce na potření, na posyp drcené lněné semínko, mák, sezam,...
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na celozrnné kaiserky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Celozrnné kaiserky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Celozrnné kaiserky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist