RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Celero-zázvorové hovězí na smetaně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Celero-zázvorové hovězí na smetaně, recepty Celero-zázvorové hovězí na smetaně, Celero-zázvorové, hovězí, na, smetaně


Recept na Celero-zázvorové hovězí na smetaně

Recept na Celero-zázvorové hovězí na smetaně je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Celero-zázvorové hovězí na smetaně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1/2kg hovězího...u mě to byla falešná svíčková cca 5cm kousek čerstvého zázvoru 1/4 středního celeru 2 vrchovaté PL plnotučné hořčice pepř,sůl olej kousek másla 3 střední cibule na drobno 1 kostka hovězího extra bujonku 2 vrchovaté ČL škrobu-solamylu(případně víc,podle kvality škrobu) 1/2 kelímku smetany.

Celero-zázvorové hovězí na smetaně
Zvětšit obrázek

Recept na Celero-zázvorové hovězí na smetaně

Recept na Celero-zázvorové hovězí na smetaně:
Oloupaný zázvor nastrouháme na jemno,dřevitý zbytek vyhodit. Přistrouháme čtvrtku celeru a přidáme hořčici a vymícháme. Celý kus masa osolíme, opepříme a prořízne ďurky do kříže skrz maso. Do těch prstem nacpeme trochu směsi. Zbytkem maso pěkně potřeme ze všech stran. Do kastrolu dáme asi 2PL oleje a kousek másla. Rozehřejeme a necháme v tom zesklovatět cibulku. Na pánev dáme trochu oleje, rozpálíme a maso ze všech stran pěkně zasmahneme a zatáhneme. Opečené maso dáme mimo a do výpeku dáme 1/4 sklenky vody,mícháme a necháme odvařit. Maso dáme na zesklovatělou cibulku a vlijeme odvařený výpek. Přihodíme bujon, osolíme, opepříme,dolijeme vodu do 2/3 výšky masa a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, vývar rozmixujeme ponorným mixérem. Přilijeme asi 1/2 sklenky vody. V hrníčku rozmícháme škrob se lžící vody a vmícháme do omáčky. Necháme 5-10min provařit. Na závěr vlijeme půl kalíšku smetany pro zjemnění a ještě chvilku provaříme. Jako přílohu jsem dala jasmínovou rýží smíchanou s petrželkou a pažitkou.

Poznámka k receptu na Celero-zázvorové hovězí na smetaně:
omlouvám se za ty neestetické masové pahýlky na okrajích plátků...sem si toho nevšimla:-/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Celero-zázvorové hovězí na smetaně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: srettka
  • Datum vložení: 05.07.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 1/2kg hovězího...u mě to byla falešná svíčková cca 5cm kousek čerstvého zázvoru 1/4 středního celeru 2 vrchovaté PL plnotučné hořčice pepř,sůl olej kousek másla 3 střední cibule na drobno 1 kostka hovězího extra bujonku 2 vrchovaté ČL škrobu-solamylu(případně víc,podle kvality škrobu) 1/2 kelímku smetany
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na celero-zázvorové hovězí na smetaně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Celero-zázvorové hovězí na smetaně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Celero-zázvorové hovězí na smetaně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist