RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven, recepty Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven, Cejni, brambory, zapečení, Dutch-Oven


Recept na Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven

Recept na Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven je zařazen v kategorii ryby. K přípravě Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
cejni brambory sádlo máslo sůl pepř.

Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven
Zvětšit obrázek

Recept na Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven

Recept na Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven:
Oloupané brambory nakrájíme na plátky, litinový hrnec - Dutch-oven - vymažeme sádlem a máslem. Dno poklademe plátky brambor, které osolíme a opepříme. Očištěné cejny prořízneme asi co 2 - 3 mm až k páteři (viz foto). Tímto proříznutím se přeruší drobné kostičky, zůstane jen páteř a žebra. Cejny osolíme a opepříme. Dáme do hrnce na brambory. Ryby pokryjeme další vrstvou brambor, kterou taky osolíme a opepříme. Na brambory dáme zbytek másla a sádla. Ducht-oven položíme na žhavé uhlí, na pokličku dáme taky žhavé uhlí. Pečeme asi 40 minut.

Poznámka k receptu na Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven:
Obměny – nemusí být cejni, může se použít kapr či jiný druh ryby. Ryby můžeme potřít česnekem nebo opaprikovat či použít oblíbené koření. Někdo suroviny v hrnci zaleje rozpušteným sádlem, máslem a olejem v třetinovém poměru. Přesné množství surovin v receptu neuvádím, dával jsem vše od oka, podle chuti a toho, co bylo po ruce. Zdroj – recept mám od rybářů, kteří nás s manželkou učili chytat. Recept byl i v sešitech edice Levné recepty. Na setkání Grilování a Barbecue v Moravském Berouně –http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=... – předváděl Brutzel Švejk mimo jiné i vaření v Dutch-oven. Tolik mě to zaujalo, že jsem Dutch-oven koupil a začal vaření v něm zkoušet. Tento litinový hrnec byl oblíben mezi americkými osadníky pro své universální použití. Dá se v něm vařit, péci, smažit, dusit.....Více informací o dutch-oven najdete třeba zde - http://www.bezvabasta.cz/?p=1698

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jiri V. (Jiří Vranka)
  • Datum vložení: 14.10.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ryby
  • Suroviny: cejni brambory sádlo máslo sůl pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cejni s brambory zapečení v dutch-oven, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist