RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Carpaccio z pečené červené řepy

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Carpaccio z pečené červené řepy, recepty Carpaccio z pečené červené řepy, Carpaccio, pečené, červené, řepy


Recept na Carpaccio z pečené červené řepy

Recept na Carpaccio z pečené červené řepy je zařazen v kategorii zeleninová jídla. K přípravě Carpaccio z pečené červené řepy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na carpaccio: 1 středně velká červená řepa palice česneku lžíce hrubozrnné soli lžíce olivového oleje lžíce balzamikového octa barevný pepř čerstvě mletý z mlýnku snítka tymiánu ( nemusí být ) 100 gr sýru feta nebo balkánského sýru hrst rukolových lístků Na zálivku: 2 lžíce tekutého medu šťáva z půlky limetky 2 lžíce olivového nebo citronového oleje sůl, čerstvě mletý pepř Na karamelizovanou cibuli: lžíce olivového leje červená cibule sůl lžíce krupicového cukru lžíce balzamikového octa A ještě silnostěnný alobal.

Carpaccio z pečené červené řepy
Zvětšit obrázek

Recept na Carpaccio z pečené červené řepy

Recept na Carpaccio z pečené červené řepy:
Nejdříve si připravíme řepu: Pod tekoucí vodou ji řádně vydrbeme kartáčem, neloupeme, osušíme. Na dostatečně velký alobal nasypeme sůl, dáme na ni řepu, přihodíme stroužky neloupaného, ale napůl překrájeného česneku, přidáme olej, ocet, pepř a alobal hermeticky uzavřeme. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. ( horkovzduch ) a pečeme cca hodinu. Ihned propícháme, aby vyšla pára, oloupeme a necháme zcela vychladnout. Připravíme si karamelizovanou cibuli: na pánev dáme olej, necháme jej rozpálit a přihodíme na osminky nakrájenou cibuli, osmahneme do sklovata, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Až nám cibule začne karamelově vonět, trochu osolíme a přidáme ocet. Prohodíme na pánvi a ocet necháme odpařit. Teď si připravíme zálivku: vyšleháme všechny suroviny, které jsou do ní určeny. A můžeme servírovat: řepu si nakrájíme na tenké plátky, naskládáme na talíř, pohážeme rukolou, fetou ( balkánem ) a doprostřed talíře umístíme karamelizovanou cibuli. Celé to přelejeme zálivkou, můžeme dosolit, event. opepřit barevným, čerstvě drceným pepřem.

Poznámka k receptu na Carpaccio z pečené červené řepy:
Inspirace z NETu "Šárčina škola vaření" - upraveno Je to neskutečná lahoda, chutě jsou fantasticky vyvážené a vše se krásně doplňuje.. zcela mě uchvátila ta cibule.. příště si jí udělám rozhodně víc. Omlouvám se za fotky, nejsou nic moc. Došla mi baterka ve foťáku a s bleskem fotit neumím, tak promiňte..

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Carpaccio z pečené červené řepy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rebeka (Naďa)
  • Datum vložení: 20.04.2012
  • Počet porcí: 1 - 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zeleninová jídla
  • Suroviny: Na carpaccio: 1 středně velká červená řepa palice česneku lžíce hrubozrnné soli lžíce olivového oleje lžíce balzamikového octa barevný pepř čerstvě mletý z mlýnku snítka tymiánu ( nemusí být ) 100 gr sýru feta nebo balkánského sýru hrst rukolových lístků Na zálivku: 2 lžíce tekutého medu šťáva z půlky limetky 2 lžíce olivového nebo citronového oleje sůl, čerstvě mletý pepř Na karamelizovanou cibuli: lžíce olivového leje červená cibule sůl lžíce krupicového cukru lžíce balzamikového octa A ještě silnostěnný alobal
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na carpaccio z pečené červené řepy, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Carpaccio z pečené červené řepy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Carpaccio z pečené červené řepy

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist