RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Býčí žlázy dušené v zelenině

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Býčí žlázy dušené v zelenině, recepty Býčí žlázy dušené v zelenině, Býčí, žlázy, dušené, zelenině


Recept na Býčí žlázy dušené v zelenině

Recept na Býčí žlázy dušené v zelenině je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Býčí žlázy dušené v zelenině budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
650 g býčích žláz/3 ks v balení 100 g obyčejného zauzeného špeku 7 ks lahůdkové cibulky/ celý svazek 1 bílá paprika 1 rajče 2 prolisované stroužky česneku ½ kl drceného kmínu na špičku nože mletý pepř 1-2 kostky šťávy k vepřovému masu nasekané zelené bylinky na závěr/libeček,petrželka,pažitka.

Býčí žlázy dušené v zelenině
Zvětšit obrázek

Recept na Býčí žlázy dušené v zelenině

Recept na Býčí žlázy dušené v zelenině:
Očištěné žlázy rozřízneme na poloviny a ty ještě překrájíme na širší půlměsíčky. Špek nakrájíme na větší kostičky, cibulku oddělíme od zelené natě, kterou nakrájíme nadrobno a odložíme stranou. Bílé části cibulky nakrájíme na půlměsíčky a dáme společně se špekem do rozehřátého kastrolu, nebo větší hlubší pánve na 4minuty orestovat. Papriku zabavenou jádýrek překrojíme na polovinu a ještě na tenší proužky. Žlázy společně s paprikou vložíme na zezlátlou slaninu s cibulkou, zasypeme kmínem, mírně opepříme a pod pokličkou dusíme bez podlití(žlázy pustí dostatečné množství tekutiny)na mírném plameni 15minut. Mezitím si nakrojíme do kříže rajče, spaříme jej vařící vodou, sloupneme slupku a rajče nakrájíme na drobné kostičky. Vkastrůlku si ve vařící vodě rozpustíme dle návodu 1-2 kostky šťávy(záleží, kolik výsledného množství šťávy budeme v závěru chtít). Po 15minutách dušení ke žlázám přidáme rajče, odložené nakrájené nati cibulky, přichystanou šťávu a česnek. Vše promícháme a pod poklicí ještě 8minut provaříme.Dochutíme zelenými bylinkami a můžeme podávat například s rýží, hodí se i těstoviny, nebo jen pečivo.

Poznámka k receptu na Býčí žlázy dušené v zelenině:
Šťávu k vepřovému masu lze také nahradit rozmícháním 1-2 pl hladké mouky+mleté papriky ve 200ml studené vody.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Býčí žlázy dušené v zelenině, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 31.08.2012
  • Počet porcí: 3
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 650 g býčích žláz/3 ks v balení 100 g obyčejného zauzeného špeku 7 ks lahůdkové cibulky/ celý svazek 1 bílá paprika 1 rajče 2 prolisované stroužky česneku ½ kl drceného kmínu na špičku nože mletý pepř 1-2 kostky šťávy k vepřovému masu nasekané zelené bylinky na závěr/libeček,petrželka,pažitka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na býčí žlázy dušené v zelenině, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Býčí žlázy dušené v zelenině - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Býčí žlázy dušené v zelenině

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist