|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Býčí žlázy dušené v zeleniněRecept na Býčí žlázy dušené v zelenině je zařazen v kategorii jiné maso.
        K přípravě Býčí žlázy dušené v zelenině budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 650 g býčích žláz/3 ks v balení  100 g obyčejného zauzeného špeku  7 ks lahůdkové cibulky/ celý svazek  1 bílá paprika  1 rajče  2 prolisované stroužky česneku  ½ kl drceného kmínu  na špičku nože mletý pepř  1-2 kostky šťávy k vepřovému masu  nasekané zelené bylinky na závěr/libeček,petrželka,pažitka.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Býčí žlázy dušené v zeleniněRecept na Býčí žlázy dušené v zelenině:Očištěné žlázy rozřízneme na poloviny a ty ještě překrájíme na širší půlměsíčky. Špek nakrájíme na větší kostičky, cibulku oddělíme od zelené natě, kterou nakrájíme nadrobno a odložíme stranou. Bílé části cibulky nakrájíme na půlměsíčky a dáme společně se špekem do rozehřátého kastrolu, nebo větší hlubší  pánve na 4minuty orestovat. Papriku zabavenou jádýrek překrojíme na polovinu a ještě na tenší proužky. Žlázy společně s paprikou vložíme na zezlátlou slaninu s cibulkou, zasypeme kmínem, mírně opepříme a pod pokličkou dusíme bez podlití(žlázy pustí dostatečné množství tekutiny)na mírném plameni 15minut.  Mezitím si nakrojíme do kříže rajče, spaříme jej vařící vodou, sloupneme slupku a rajče nakrájíme na drobné kostičky. Vkastrůlku si ve vařící vodě rozpustíme dle návodu 1-2 kostky šťávy(záleží, kolik výsledného množství šťávy budeme v závěru chtít).  Po 15minutách dušení ke žlázám přidáme rajče, odložené nakrájené nati cibulky, přichystanou šťávu a česnek. Vše promícháme a pod poklicí ještě 8minut provaříme.Dochutíme zelenými bylinkami a můžeme podávat například s rýží, hodí se i těstoviny, nebo jen pečivo.
 
 Poznámka k receptu na Býčí žlázy dušené v zelenině:
 Šťávu k vepřovému masu lze také nahradit rozmícháním 1-2 pl hladké mouky+mleté papriky ve 200ml studené vody.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Býčí žlázy dušené v zelenině, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Anna Kocikova  (Drahuš)                      Datum vložení: 31.08.2012                      Počet porcí: 3                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Jiné maso 
                      Suroviny: 650 g býčích žláz/3 ks v balení  100 g obyčejného zauzeného špeku  7 ks lahůdkové cibulky/ celý svazek  1 bílá paprika  1 rajče  2 prolisované stroužky česneku  ½ kl drceného kmínu  na špičku nože mletý pepř  1-2 kostky šťávy k vepřovému masu  nasekané zelené bylinky na závěr/libeček,petrželka,pažitka |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na býčí žlázy dušené v zelenině,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Býčí žlázy dušené v zelenině - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Býčí žlázy dušené v zelenině
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |