RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Buši červená řepa

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Buši červená řepa, recepty Buši červená řepa, Buši, červená, řepa


Recept na Buši červená řepa

Recept na Buši červená řepa je zařazen v kategorii zavařeniny. K přípravě Buši červená řepa budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Množství nálevu dělám odhadem (raději trošku víc, pak zůstane na později). Nikdy to netrefím. Při více várkách se to vyrovná. ORIENTAČNĚ. : 1,5 kg bulev červené řepy(snažíme se brát stejně velké a co nejmenší- jsou křehčí a stejně velké jsou stejně provařené). Do hrnce dáme: A/ 6 dcl=600ml 5%octa,a 6 dcl=600ml vody DRUHÝ ocet B/ 4dcl =400ml 8% octa a pak 8dcl =800ml vody pro A i B - 2 pol. plné lžíce soli , 3 pol. lžíce cukru. pro A i B : špetka anýzu , rov.kávová lžička fenyklu Konzevovací přípravek Dr. Oetkera proti kvašení + trochu kyseliny citrónové.

Buši červená řepa
Zvětšit obrázek

Recept na Buši červená řepa

Recept na Buši červená řepa:
Jsou většinou čisté a tak je dáme do většího hrnce se studenou vodou, aby byly ponořené. Vodu trochu okyselím kyselinou citronovou. Stačí pár špetek, ale není vůbec nutné( Tak to dělala mamka a tak to dělám i já). Uvedeme do varu a vaříme cca 30 - 40 min. Zkusíme vyndáním jedné z největších z várky a rozříznem. Vše ucítíme. Nesmí být rozvařená, raději ať je nedovařená. Vodu sliji a bulvy postupně oloupu a zaroveň krájím na mnou požadované kousky. Někdo protlačuje a dělá takové čtverečky, Němci a Rakušané drtí atd. Já mám rád takové kousky, které cítím když koušu. Dáme vařit vodu a do vroucí nalijeme určené množství octa ( ja používám poslední dobou Bio ocet z Rakouska, kdy ho kupuji v nádobách na 4 litry a je 5%. Ale náš je taky dobrý.) Dám anýz a fenykl a přidám sůl a cukr. Když se rozpustí a voda je ve varu, odstavím a dám protiplísňový přípravek. Už nevařím. Řepu už mám naskládanou do sklenic, tak do 4/5, a tak to zaliji vroucím nálevem. Zakvedlám, aby vyšel vzduch. Utáhnu víčko a obrátím na utěrku, kde to chladne. Asi za 2 hodky to mohu obrátit zpět. Nadepíšu víčka a uložím. Dá se to jíst již asi tak za 5-7 dnů.

Poznámka k receptu na Buši červená řepa:
Dělá se se zelím, křenem, pepřem, bobkovým listem. Kompot, ale i za syrova jako salát. Je to supr zelenina a neuvěřitelně zdravá. Je nutné u někoho překonat odpor k tomu zajímavému aróma. Po dojedení kompotu, není-li šťáva zkalena nějakými zbytky, je vynikající s citrónem a ledem.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Buši červená řepa, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Dle mn.řepy a způsobu úpravy.
  • Datum vložení: 27.05.2010
  • Počet porcí: 10 i více podle velikosti
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zavařeniny
  • Suroviny: Množství nálevu dělám odhadem (raději trošku víc, pak zůstane na později). Nikdy to netrefím. Při více várkách se to vyrovná. ORIENTAČNĚ. : 1,5 kg bulev červené řepy(snažíme se brát stejně velké a co nejmenší- jsou křehčí a stejně velké jsou stejně provařené). Do hrnce dáme: A/ 6 dcl=600ml 5%octa,a 6 dcl=600ml vody DRUHÝ ocet B/ 4dcl =400ml 8% octa a pak 8dcl =800ml vody pro A i B - 2 pol. plné lžíce soli , 3 pol. lžíce cukru. pro A i B : špetka anýzu , rov.kávová lžička fenyklu Konzevovací přípravek Dr. Oetkera proti kvašení + trochu kyseliny citrónové
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na buši červená řepa, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Buši červená řepa - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Buši červená řepa

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist