RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Buši buchty a koláče

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Buši buchty a koláče, recepty Buši buchty a koláče, Buši, buchty, koláče


Recept na Buši buchty a koláče

Recept na Buši buchty a koláče je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Buši buchty a koláče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
550 g polohrubé mouky, 200 ml mléka, sůl, 80 g cukru, 120 g Hery, 2 celá vejce, citrónová kůra z citrónu, 1 vanilkový cukr, 1 sáček kvasnic v prášku (na 500g mouky), větší špetka soli, trochu sádla a másla a oleje NÁPLNĚ DO BUCHET A KOLÁČKŮ: Povidla, mák, tvaroh + suroviny na jejich přípravu (mléko, pudink, cukr, apod. ) Vajíčka rozkvedláme v hrnečku a trochu si necháme na pomazání koláčků a ostatní také nalijeme do DP..

Buši buchty a koláče
Zvětšit obrázek

Recept na Buši buchty a koláče

Recept na Buši buchty a koláče:
Do DP dáme všechny suroviny postupně od tekutých po sypké a zapneme program "Těsto". Po ukončení programu = po vykynutí, vyndáme na pomoučený vál a případně propracujeme. Tvoříme kuličky asi velikosti pinpong míčku , to je asi 35 mm a každou rozmáčkneme na placičku a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Máme li plný plech do každé placičky utvoříme menší sklenkou (dnem) místo na náplň a necháme ještě chvíli vykynout. Posléze dáme náplň a potřeme okraje vajíčkem. Můžeme zdobit rozinkami. Dáme péci do vyhřáté trouby na 175°C. Po upečení trochu štetečkem potřeme okraje a spodek máslem, aby nebyly tvrdé. Chceme li buchty, uděláme kuličky trochu větší a plníme. Necháme na vále vykynout a pak skládáme do vymazaného kastrolu ( sádlo s olejem) a vždy mezi sebou tímto také mažeme, aby se neslepily. Pečeme stejně jako koláče. Na závěr vše jemně pocukrujeme práškovým cukrem.

Poznámka k receptu na Buši buchty a koláče:
Z této várky jsme měli 15 buchet s povidly a 28 koláčků s tvarohem. Samozřejmě - počty jsou úměrné velikosti koláčků a buchet.(Heru dáváme do DP dost změklou, ne úplně roztavenou). POZOR : Není zcela v receptu zřejmé, ale zčásti ano. Bílek z vajíček se používá na pomazání koláčů a je to možné dělat i s buchtami a tak dávat do těsta jen žloutky.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Buši buchty a koláče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
  • Datum vložení: 08.07.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: 550 g polohrubé mouky, 200 ml mléka, sůl, 80 g cukru, 120 g Hery, 2 celá vejce, citrónová kůra z citrónu, 1 vanilkový cukr, 1 sáček kvasnic v prášku (na 500g mouky), větší špetka soli, trochu sádla a másla a oleje NÁPLNĚ DO BUCHET A KOLÁČKŮ: Povidla, mák, tvaroh + suroviny na jejich přípravu (mléko, pudink, cukr, apod. ) Vajíčka rozkvedláme v hrnečku a trochu si necháme na pomazání koláčků a ostatní také nalijeme do DP.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na buši buchty a koláče, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Buši buchty a koláče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Buši buchty a koláče

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist