RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bulky tety Julky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bulky tety Julky, recepty Bulky tety Julky, Bulky, tety, Julky


Recept na Bulky tety Julky

Recept na Bulky tety Julky je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Bulky tety Julky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 700 g hladké mouky světlé, 300 g mouky žitné, 1 ks čerstvého droždí, lžička cukru, 1 polévková lžíce podravky, 6 dkg rozpuštěného sádla, 6 dkg stolního oleje, mléko dle potřeby, 1 vajíčko na potření, Nádivka: 20 dkg strouhaného sýru, 1 ks taveného sýru – např. smetanito, 10 dkg nivy nebo hermelínu, 8 dkg másla, trošku pepře, 5 stroužků česneku, zelená petrželka nebo oblíbené bylinky.

Bulky tety Julky
Zvětšit obrázek

Recept na Bulky tety Julky

Recept na Bulky tety Julky:
Do mísy si prosejeme obě mouky, dáme malou lžičku soli, podravku a promícháme. Pak do této sypké směsi uděláme důlek, vlijeme zkynuté droždí, poprášíme moukou a necháme chvíli stát. Mezitím si rozpustíme sádlo, vlijeme do něj olej a vlažné mléko, promícháme budeme přilévat do mouky. Nikdy nelijeme tuk na droždí, ale až ho vmícháme do mouky, protože by pak špatně kynulo. Těsto vypracováváme s malými přestávkami tak dlouho, až se přestane lepit na vařečku a na mísu. Během kynutí ho ještě nejméně 3x propracujeme a necháme dostatečně vykynout. Pak si ho dáme na podložku, odkrajujeme stejnoměrné kousky, vytvarujeme je do tvaru bulky a dáme na plech vymazaný sádlem. Necháme opět nakynout. Až se tak stane, tak do nich nůžkami střihneme, aby se nám v nich utvořil zářez. Do něj pak dáme sýrovou náplň, potřeme rozšlehaným vajíčkem, mírně posolíme, posypeme seznamem, drceným kmínem a slunečnicovými semínky a ve vyhřáté troubě upečeme. Náplň: utřeme máslo s taveným sýrem, přidáme do toho utřený česnek, nastrouhanou nivu s tvrdým sýrem, osolíme podle potřeby přisolíme a nakonec vmícháme pokrájenou petrželku nebo bylinky. Tvrdý sýr je třeba nastrouhat jemně, niva může být na hrubším struhadle, vše se pak promíchá metlami do konzistence pomazánky

Poznámka k receptu na Bulky tety Julky:
Já jsem v této pomazánce měla nivu, s hermelínem je světlejší, dobrý je uzený sýr a kdo chce, může si tam přidat i na nudličky nakrájenou šunku. Když si dáte práci s vypracováním těsta, bulky jsou jako dech, pěkné vláčné a s touto náplní velmi jedlé. Nechte se inspirovat, nebudete litovat. -)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bulky tety Julky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: yanull (J@n@)
  • Datum vložení: 29.03.2010
  • Počet porcí: cca 4 - 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: Těsto: 700 g hladké mouky světlé, 300 g mouky žitné, 1 ks čerstvého droždí, lžička cukru, 1 polévková lžíce podravky, 6 dkg rozpuštěného sádla, 6 dkg stolního oleje, mléko dle potřeby, 1 vajíčko na potření, Nádivka: 20 dkg strouhaného sýru, 1 ks taveného sýru – např. smetanito, 10 dkg nivy nebo hermelínu, 8 dkg másla, trošku pepře, 5 stroužků česneku, zelená petrželka nebo oblíbené bylinky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bulky tety julky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bulky tety Julky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bulky tety Julky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist