RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bůčkový špíz na zelenině

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bůčkový špíz na zelenině, recepty Bůčkový špíz na zelenině, Bůčkový, špíz, na, zelenině


Recept na Bůčkový špíz na zelenině

Recept na Bůčkový špíz na zelenině je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Bůčkový špíz na zelenině budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
400 - 500 g nižšího libového bůčku, mletý pepř, 200g kořen. zeleniny - mrkev, celer, petržel, 300g klobásy - papriková pikant, 100g rajského protlaku, 1 větší cibule, 0,5 dcl oleje, 1 bob.list, 4 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře, sůl..

Bůčkový špíz na zelenině
Zvětšit obrázek

Recept na Bůčkový špíz na zelenině

Recept na Bůčkový špíz na zelenině:
Bůček nakrájíme na tenké plátky - asi 0,5 cm a opepříme mletým pepřem. Klobásu oloupeme, nakrájíme na špalíčky, zabalíme do lehce naklepaných plátků bůčku (klepat jen pro zjemnění masa a ne pro větší velikost plátků!), napíchneme na špízy a jemně osolíme (pozor-uzenina je slaná). Do pekáčku vložíme očištěnou a na nudličky / kostičky nakrájenou zeleninu, na půl kolečka nakrájenou cibuli, přidáme rajč.protlak, koření a navrch položíme špízy, které zakapeme olejem. Přiklopíme poklicí a dáme do vyhřáté trouby na 185°C a pečeme 15 min., pak ztlumíme na 170°C a pečeme asi 40min. Během pečení kontrolujeme, aby se neodpařila šťáva kterou maso a zelenina pustí.Jen je-li to nutné, jemně podlijeme. Pak maso zkusíme jestli už je měkké, ochutnáme šťávu a dle potřeby dosolíme. Jestli ano pekáček odkryjeme a dopečeme do zlatova. Podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka k receptu na Bůčkový špíz na zelenině:
Klobásu nedávám originál maďarskou, přijde mi tužší a sušší, tudíž nepustí tolik šťávy. Maso opravdu ze začátku nepodléváme a pakliže musíme, tak jen opravdu mírně horkou vodou, aby se nepřipálila zelenina. Špízy během pečení párkrát obrátím a před pečením do červena podliji asi 1-2 dcl horké vody (mám zkušenost, že to chvilku trvá a zelenina má pak tendence se přichytávat). Kdo nemá rád ostré, může klobásy nahradit párky. Jídlo je syté a tak jsme každý s manželem snědli po 2 kouskách, syn 1kus a pak jsme šli spokojeně odfukovat s plným bříškem, každý na své oblíbené místo.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bůčkový špíz na zelenině, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 18.05.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 400 - 500 g nižšího libového bůčku, mletý pepř, 200g kořen. zeleniny - mrkev, celer, petržel, 300g klobásy - papriková pikant, 100g rajského protlaku, 1 větší cibule, 0,5 dcl oleje, 1 bob.list, 4 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře, sůl.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bůčkový špíz na zelenině, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bůčkový špíz na zelenině - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bůčkový špíz na zelenině

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist