RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bůčková kapsa s fazolkami

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bůčková kapsa s fazolkami, recepty Bůčková kapsa s fazolkami, Bůčková, kapsa, fazolkami


Recept na Bůčková kapsa s fazolkami

Recept na Bůčková kapsa s fazolkami je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Bůčková kapsa s fazolkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g bůčku bez kosti 200 g zelených fazolek (já použila mražené) 1 masité rajské jablko 2 - 3 stroužky česneku Sůl, pepř, tymián, rozmarýn Celý kmín na povrch bůčku Vývar nebo voda na podlití Sádlo, nebo jiný vhodný tuk na pečení.

Bůčková kapsa s fazolkami
Zvětšit obrázek

Recept na Bůčková kapsa s fazolkami

Recept na Bůčková kapsa s fazolkami:
Mražené fazolky spaříme vroucí vodou, ve které je necháme cca 8 minut. Čerstvé musíme uvařit na skus, asi 10 minut. Ihned zchladíme ledovou vodou, aby zůstaly zelené. Fazolky a rajče rozmixujeme nebo rozsekáme na pyré. Já použila nástavec v mixéru na sekání zeleniny. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme buď čerstvé nebo sušené bylinky – množství dle chuti a náplň promícháme. Do bůčku vyřízneme kapsu. Bůček ze všech stran i v kapse lehce osolíme, opepříme a naplníme směsí. Ovážeme provázkem nebo spíchneme jehlicemi. Na pánvi bez tuku bůček ze všech stran osmahneme, aby se maso zatáhlo a zpevnilo. Rozpálíme troubu na 200 °C. Cibuli nakrájíme na silnější plátky. Do pekáčku s rozpáleným sádlem vložíme bůček kůží dolů a obložíme cibulí. Povrch bůčku posypeme celým kmínem. Pečeme otevřené cca 15 minut. Polijeme asi 2x výpekem. Po této době snížíme teplotu asi na 180°C, k bůčku přilijeme cca 250 – 300 ml vývaru nebo vody, (tekutina by měla jen lehce zatopit nejspodnější vrstvu masa), zakryjeme pekáč víkem nebo alobalem a pečeme dalších 50 minut. Poléváme výpekem, seškrabujeme i nepřipálený výpek ze stran pekáče. Pak bůček obrátíme kůží nahoru, ostrým nožem ji několikrát nařízneme a pečeme ještě 20 minut zakryté. Pak víko sundáme a bez zakrytí ještě dopečeme do křupavé kůrčičky cca15 minut. Bůček nekrájíme hned, necháme ho 10 minut odpočinout, aby nám nevytekla šťáva. Podáváme s různě upravenými brambory, nebo i jen s pečivem. Zdroj z rodinné kuchařky

Poznámka k receptu na Bůčková kapsa s fazolkami:
Při pečení bereme teplotu v receptu jako orientační. Řídíme se výhradně vlastní troubou, neb každá peče jinak.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bůčková kapsa s fazolkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: spagetka
  • Datum vložení: 26.09.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 500 g bůčku bez kosti 200 g zelených fazolek (já použila mražené) 1 masité rajské jablko 2 - 3 stroužky česneku Sůl, pepř, tymián, rozmarýn Celý kmín na povrch bůčku Vývar nebo voda na podlití Sádlo, nebo jiný vhodný tuk na pečení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bůčková kapsa s fazolkami, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bůčková kapsa s fazolkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bůčková kapsa s fazolkami

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist