RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Buchty Buďáky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Buchty Buďáky, recepty Buchty Buďáky, Buchty, Buďáky


Recept na Buchty Buďáky

Recept na Buchty Buďáky je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Buchty Buďáky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1/2 kg polohrubé mouky, 100 g cukru krupice, 80 g tuku Hera, 25 g droždí, 10 g soli, 1/4 prášku do pečiva, 1/2 vanilkového cukru, kůra z 1/2 citronu, na špičku nože strouhaného muškátového oříšku, 1 vejce, asi 150-200 ml mléka. Náplň: švestky podle počtu buchet, 3 vrchovaté polévkové lžíce máku, stejně cukru a mléka. Na pekáč olej..

Buchty Buďáky
Zvětšit obrázek

Recept na Buchty Buďáky

Recept na Buchty Buďáky:
Švestky vypeckujeme, mák umeleme, přidáme mléko a cukr a na mírném ohni spaříme za stálého míchání. Odstavíme necháme vychlednout. Zatím si připravíme těsto. Prášek, sůl, muškátový oříšek, cukr, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme v suché mouce. Mírně ohřejeme mléko, přidáme lžíci cukru a do toho rozdrobíme droždí, tuk rozehřejeme. Když droždí začne v mléce nabývat, nalijeme mléko s droždím, rozehřátý tuk a vejce do mouky a vypracujeme hladké těsto. Dáme vykynout. Pak ho přendáme na vál, rozdělíme na příslušný počet kousků (třeba tak, že těsto rozdělíme na půl, vyválíme opatrně hada a toho pak dělíme).Z kousků oděláme placičku, na ni dáme švestku a místo pecky půl lžičky máku, zabalíme a klademe na dpbře vymazaný plech. Každou buchtu ještě musíme obalit olejem, aby se neslepily. pečeme do zlatova, po upečení vyklopíme a pocukrujeme.

Poznámka k receptu na Buchty Buďáky:
Kdo nemá rád mák, může dát do švestky perník, nebo strouhanku opraženou na másle a oslazenou. Jestli máte někdo pěknou fotku buchet, dejte ji sem. Mě tentokrát švestky vytekly a nebylo to na focení. Díky.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Buchty Buďáky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Olina-preclik (Olga Preclíková)
  • Datum vložení: 28.10.2008
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: 1/2 kg polohrubé mouky, 100 g cukru krupice, 80 g tuku Hera, 25 g droždí, 10 g soli, 1/4 prášku do pečiva, 1/2 vanilkového cukru, kůra z 1/2 citronu, na špičku nože strouhaného muškátového oříšku, 1 vejce, asi 150-200 ml mléka. Náplň: švestky podle počtu buchet, 3 vrchovaté polévkové lžíce máku, stejně cukru a mléka. Na pekáč olej.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na buchty buďáky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Buchty Buďáky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Buchty Buďáky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...
Hovězí líčka - Konfitovaná hovězí líčka
Vložil: Vendula
2019-01-19 22:15:16

Ahoj, recept je moc dobrý, zrovna dnes jsme je měli na oběd. Zbylo i na večeři a manžel si je moc chválil. Ještě znám jeden odzkoušený recept https://erecepty.eu/hovezi-licka-smetane/ podle kterého hovězí líčka na smetaně vaří moje mamka. Má už recept pěkn...
Výborné Domácí peciválky - Peciválky
Vložil: Eva
2018-12-26 15:27:42

Díky za tip :) Já mám recept od mamky, která ho už dělala jako malá holka. Je to tento postup https://erecepty.eu/pecivalky/ který mám také osvědčený. Některé recepty jsem dělala a nebylo to ono, peciválky byli tvrdší než tyto. Doporučuji zkusit. ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist