RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Broskvový koláč se smetanovou zálivkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Broskvový koláč se smetanovou zálivkou, recepty Broskvový koláč se smetanovou zálivkou, Broskvový, koláč, se, smetanovou, zálivkou


Recept na Broskvový koláč se smetanovou zálivkou

Recept na Broskvový koláč se smetanovou zálivkou je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Broskvový koláč se smetanovou zálivkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 200 g hladké mouky, 120 g másla, 3 lžíce ledové vody, špetka soli, asi 6 broskví Smetanová zálivka: 150 ml smetany, 2 žloutky, 2lžíce rumu, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce škrobu (Solamylu), 150 g cukru (dala jsem půl bílého a půl hnědého) Posypka: 50 g másla, 100 g hrubé mouky, 2 lžičky kakaa, 2 lžíce cukru, 1 lžička skořice.

Broskvový koláč se smetanovou zálivkou
Zvětšit obrázek

Recept na Broskvový koláč se smetanovou zálivkou

Recept na Broskvový koláč se smetanovou zálivkou:
Z mouky, másla, soli a ledové vody uhněteme hladké těsto. Těsto vyválíme, vyložíme jím kulatou koláčovou formu a propícháme ho vidličkou. Broskve pokud možno oloupeme (chuť koláče je pak jemnější), nakrájíme na měsíčky a vyskládáme je na těsto. V misce prošleháme všechny suroviny na zálivku do hladkého řídkého krému a tím zalijeme broskve na koláči. Dáme asi na 20 minut do předehřáté trouby (na 180 st.) Zatím si připravíme posypku, tak, že smícháme všechny suroviny a promneme do drobenky. Po 20 minutách koláč vyndáme, posypeme drobenkou a ještě asi na 20 minut vrátíme do trouby dopéct dozlatova.

Poznámka k receptu na Broskvový koláč se smetanovou zálivkou:
Včera jsem pekla tento koláč na doporučení Mirky75. Myslím, že jsem ho tam měla nechat chvilku déle, protože ho nám zespodu dost světlý. Chuťově je výborný, ale bohužel klukům nejede - "Proč si tam dala maminko ty broskve???" Bez nich by to bylo dobré. No ... to jsou moji chlapci. Chtěla jsem to ovoce do nich nějak zamaskovaně nacpat, ale nepovedlo se. Tak pozvu kamarádku na kafe a dáme si do nosu, protože je to prý takový "holčičí koláč". Tobě Angel666 patří určitě + Přidávám fotku

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Broskvový koláč se smetanovou zálivkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Angel 666
  • Datum vložení: 10.11.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: Těsto: 200 g hladké mouky, 120 g másla, 3 lžíce ledové vody, špetka soli, asi 6 broskví Smetanová zálivka: 150 ml smetany, 2 žloutky, 2lžíce rumu, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce škrobu (Solamylu), 150 g cukru (dala jsem půl bílého a půl hnědého) Posypka: 50 g másla, 100 g hrubé mouky, 2 lžičky kakaa, 2 lžíce cukru, 1 lžička skořice
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na broskvový koláč se smetanovou zálivkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Broskvový koláč se smetanovou zálivkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Broskvový koláč se smetanovou zálivkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist