|
Recept na Brokolicová polévka s opečenými kostičkami brambor
Recept na Brokolicová polévka s opečenými kostičkami brambor je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Brokolicová polévka s opečenými kostičkami brambor budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 růžice brokolice 1 kelímek smetany na vaření 1 litr zeleninového vývaru 1 cibule, sůl, pepř 2 velké brambory - varný typ A (nejlépe odrůda LAURA - červená/žlutomasá) olej, máslo.
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Brokolicová polévka s opečenými kostičkami brambor
Recept na Brokolicová polévka s opečenými kostičkami brambor: Růžici brokolice rozdělíme na malé kousky, pořádně propereme v tekoucí vodě a přendáme do hrnce s vařící vodou, kterou osolíme a zakryté vaříme cca 10 minut. Následně uvařené růžičky brokolice zchladíme v misce s ledovou vodou, aby nám brokolice neztratila svoji pěknou zelenou barvu. Do hrnce si dáme rozpustit trošku másla s troškou oleje a vložíme na velmi jemně nakrájenou cibuli. Tuto necháme zesklovatět a podlijeme zeleninovým vývarem. Jakmile nám obsah hrnce začne probublávat tak přidáme scezené růžičky brokolice. Za pomocí ponorného mixéru vše rozmixujeme poctivě do hladka. Do takto rozmixovaného polévkového základu přidáme smetanu, která má pokojovou teplotu a společně promícháme. Necháme jednou krátce projít varem a dochutíme solí a pepřem a oříškem másla. Jako netradiční přílohu podáváme opečené kostičky brambor, které si připravíme tak, že z oškrábaných brambor si nakrájíme velmi malé hranolky, které následně příčně nakrájíme na malé kostičky. Do rozpálené pánve s máslem a olejem dáme tyto kostičky opéct do zlaté barvy a po jejich opečení je necháme okapat v misce s ubrouskem. Lehce osolíme a servírujeme buďto zvlášť v misce, nebo vkládáme přímo do polévky na talíři.
Poznámka k receptu na Brokolicová polévka s opečenými kostičkami brambor: líbí se mi recept
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Brokolicová polévka s opečenými kostičkami brambor, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 07.01.2013
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1 růžice brokolice 1 kelímek smetany na vaření 1 litr zeleninového vývaru 1 cibule, sůl, pepř 2 velké brambory - varný typ A (nejlépe odrůda LAURA - červená/žlutomasá) olej, máslo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na brokolicová polévka s opečenými kostičkami brambor,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Brokolicová polévka s opečenými kostičkami brambor - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Brokolicová polévka s opečenými kostičkami brambor
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|