RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Briošky různých tvarů

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Briošky různých tvarů, recepty Briošky různých tvarů, Briošky, různých, tvarů


Recept na Briošky různých tvarů

Recept na Briošky různých tvarů je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Briošky různých tvarů budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg pšeničné mouky hladké, 50 g droždí, 10 g cukru do kvásku, 190 g cukru do těsta, 150 g margarínu, 10 g soli, 2 vejce do těsta, 2 vejce na mašlování, 30 g máku na zdobení.. Množství vody přibližně 3,8 dcl dle vaznosti mouky. Doba zrání těsta je 1,5-2 hodiny. Po 40 minutách přetěžujeme. Doporučená hmotnost 30g, 43g, 86g. Z 1 kg mouky = 50ks po 30g, =35ks po 43g, =16ks po 86g. Pro domácí pečení je nejvhodnější 30g a 43g.

Briošky různých tvarů
Zvětšit obrázek

Recept na Briošky různých tvarů

Recept na Briošky různých tvarů:
Příprava kvásku (omládku) dle základního postupu. Briošky vyrábíme ze středně tuhého těsta jako na vánočky. Těsto má být dobře vyzrálé, aby se briošky dobře formovaly a hlavně držely pěkný tvar. Při domácí výrobě rozdělíme těsto na dvě části, vyválíme delší váleček,ze kterého krájíme kousky těsta, dle toho, jakou velikost vyrábíme. Z kousku těsta vyválíme pramen a formujeme na příslušný tvar. Briošky děláme stříhané nebo pletené. Stříhané briošky jsou ty, které po nakynutí a namašlování stříháme nůžkami. Nejčastěji užívané druhy jsou: hádek, špačci, zajíčci, sůvy, ježci, ptáček. Pletené briošky splétáme z pramínků. Prvním předpokladem pěkných tvarů jsou pěkné pramínky. Pramínky jsou téměř u všech tvarů na obou koncích slabší a uprostřed silnější. Přechod od slabších konců k silnějšímu středu musí být plynulý a stejnoměrný. Pletené jednoduché: točenka, rohlíček,věneček, štěpánka, šroubek, šnek, srdíčko, jidášek. Pletené složitější: hrozen, knoflík, vánočka, zoubek, barchetka, houslový klíč, tři suky a jiné. Briošky můžeme také dělat jako obyčejné pečivo, tj. rohlíčky, housky, žemličky apod. Všechno pletení a provedení musí býti jemné, tvary musí být souměrné a dokonalé. Téměř vykynuté brioškové pečivo a před pečením stejnoměrně potírá rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem, cukrem nebo žmolenkou. Pečeme bez páry při teplotě 230°C. Doba pečení:= 30g 8min, = 43g 11min.= 86g 16min.

Poznámka k receptu na Briošky různých tvarů:
Tvary briošku Stříhané Ježci – stočené kousky těsta upravíme do podélného tvaru a potíráme vajíčkem. Necháme nakynout a zaschnout. Po nakynutí znova potíráme vajíčkem a stříháme nůžkami ostny. Jako oči připevníme dvě malé rozinky. Zajíčci – Stočené kousky těsta potíráme vajíčkem a necháme nakynout. Potom nůžkami nastříháme v předu ouška a v zadu kolmo ocásek. Sůvy – stočené kousky těsta upravíme do podélného tvaru, potíráme vajíčkem a po nakynutí stříháme ouška jako u zajíčka. Žiletkou pak uděláme podélně asi 4 mělké rýhy. Pod ouška dáme jako oči malé rozinky. Pletené Provazec- uděláme ze dvou pramínků které dáme k sobě, ohneme uprostřed a všechny 4 konce přisuneme k sobě a 2 cm od konců zaštípneme k sobě. Hrozen- splétáme ze dvou pramínků. Přeložíme je přes sebe křížem, jeden ohneme a přeložíme opět přes sebe. Dále pak splétáme jako spodní vrstvu skládané vánočky. Zoubek- upleteme housku a na ni dáme točenku. Oba konce pak ohneme do tvaru „S“ Tvary co nejsou popsané, jsou jako příloha nakresleny.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Briošky různých tvarů, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: fb.lib (František Brusák)
  • Datum vložení: 08.05.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: 1 kg pšeničné mouky hladké, 50 g droždí, 10 g cukru do kvásku, 190 g cukru do těsta, 150 g margarínu, 10 g soli, 2 vejce do těsta, 2 vejce na mašlování, 30 g máku na zdobení.. Množství vody přibližně 3,8 dcl dle vaznosti mouky. Doba zrání těsta je 1,5-2 hodiny. Po 40 minutách přetěžujeme. Doporučená hmotnost 30g, 43g, 86g. Z 1 kg mouky = 50ks po 30g, =35ks po 43g, =16ks po 86g. Pro domácí pečení je nejvhodnější 30g a 43g
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na briošky různých tvarů, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Briošky různých tvarů - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Briošky různých tvarů

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist