RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou, recepty Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou, Brambory, zapečené


Recept na Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou

Recept na Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1000 g syrových brambor 1 jarní cibulka 2 pórky 2 snítky perželové natě + 2 snítky libečkové natě sůl, čerstvě mletý pepř 180 - 200 g hlívy ustřičné + máslo na vsrtvení brambor a zeleniny (množství podle každého) 2 - 3 PL másla na vymazání formy drcený kmín 1 a půl zakysané smetany 1 lžička pikantní hořčice 1 lžička červené uzené papriky ( může být jen červená sypká paprika).

Brambory zapečené s pórkem, jarní  cibulkou, hlívou  a  zakysanou smetanou
Zvětšit obrázek

Recept na Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou

Recept na Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou:
Brambory dobře omyjeme, nakrájíme na plátky a osušíme. Hlívu ústřičnou omyjeme, osušíme, pokrájíme na plátky, omytý pórek pokrájíme na kolečka a omytou jarní cibulku i s natí pokrájíme na drobné kousky. Pečící formu vymažeme máslem a vrstvíme. 1/ Plátky syrových brambor, kolečka pórku, prosypeme vše drceným kmínem, bylinkami, solí a proložíme máslem. 2/ Podobně dál vrstvíme brambory na tenké plátky, na plátky pokrájenou a omytou hlívu, opět přidáme drcený kmín, bylinky, sůl a plátky másla. 3/ Na poslední vrstvu dáme brambory na plátky, jarni pokrájenou cibulku, drcený kmín, bylinky, sůl, pepř a plátky másla. Rozšleháme zakysané smetany, kam vmícháme uzenou papriku,( nebo jen červenou papriku) lžičku hořčice a pepř, trochu soli, neboť uz se jednoltivé vrtsvy prosypávali solí. Nakonec polijeme povrch bramborovo-houbové směsi v zapékací misce zakysanou smetanu se všemi shora uvedenými ingrediencemi. Pečeme zpočátku ve vyhřáté troubě, přikryté alobalem na 180 stupňů. Když jsou brambory poloměkké, alobal odstraníme a dopečeme bramborovou směs dál dozlatova.

Poznámka k receptu na Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou:
Díky všem

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
  • Datum vložení: 29.03.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: 1000 g syrových brambor 1 jarní cibulka 2 pórky 2 snítky perželové natě + 2 snítky libečkové natě sůl, čerstvě mletý pepř 180 - 200 g hlívy ustřičné + máslo na vsrtvení brambor a zeleniny (množství podle každého) 2 - 3 PL másla na vymazání formy drcený kmín 1 a půl zakysané smetany 1 lžička pikantní hořčice 1 lžička červené uzené papriky ( může být jen červená sypká paprika)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist