RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita), recepty Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita), Bramborový, salát, alá, FrodoBagin, (SUPER, kvalita)


Recept na Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita)

Recept na Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita) je zařazen v kategorii saláty. K přípravě Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
- brambory – 2 kg (12-14 kusů vetších brambor) - mrkev – 4-5 středních až větších kusů - okurky nakládané středně veliké (kyselé nebo sladkokyselé) – 5 ks - celer – 1/2 hlízy (pr. cca 15 cm) - hrášek – 200 gr (mražený) - vejce – 5 ks - majonéza Helmanns 440gr (střední sklenice) - hořčice – 2 velké lžíce - jablko zelené – 2-3 ks odjádřené a oloupané - cibule – 4 ks (červená cibule je vhodná varianta kvůli barvě salátu) - olej stolní – 2 velké lžíce - citron – 4-5 kusů (3-4 velké lžíce vymačkané citronové šťávy) - cukr moučka – 1 velká lžíce - pepř černý mletý (podle chuti) - sůl (podle chuti).

Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita)
Zvětšit obrázek

Recept na Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita)

Recept na Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita):
Brambory oloupat a nakrájet na půlky až čtvrtky podle velikosti jednotlivých brambor (kvůli lepšímu uvaření). Celer opláchnout a rozkrojit na půl. Půlku hlízy nakrájet na kolečka cca 1-2 cm silná nebo na půlkolečka a takto připravený celer zbavit slupky (jde to lépe než okrajovat celou hlízu). Brambory a celer dát do vyššího hrnce s vodou a mírně osolit. Mrkev oškrábat a nastrouhat na jemném struhadle. Jablka vyjádřit, oloupat a následně nastrouhat na jemném struhadle. Cibuli oloupat a nastrouhat na jemném struhadle. Mrkev, jablka a cibuli dát do plastového přecezovacího síta a propláchnout pod proudem vody, aby se vypláchla hořká šťáva z cibule. Plastové síto umístit nad hrnec s bramborami a celerem a může se mírně vařit (cca 20-30 minut). Nastrouhaná zelenina se krásně propaří nad vařícími se bramborami a celerem. Hrášek v samostatném menším hrnci mírně vařit do měkka tak, aby se při míchání v bramborovém salátě nerozmačkal (cca 10-12 minut). Vejce v samostaném menším hrnci uvařit na tvrdo (cca 8-10 minut). Než se brambory a vše ostatní uvaří a propaří připravíme si majonézu. Z citronů vymačkat šťávu na odšťavnovači. Z okurek nakládaných odkrojit konce a nastrouhat na hrubém struhadle. Z nastrouhaných okurek jemně vymačkat šťávu a takto nastrouhané a vymačkané okurky přesunout do míchací misky. Dále do míchací misky k okurkám přidat majonézu, hořčici, stolní olej, citronovou šťávu z odšťavnovače, cukr moučkový, sůl a pepř. Celé to promíchat a podle chuti opatrně dochutit citronovou šťávou, pepřem a solí. Po uvaření brambor a celeru také nastrouhaná zelenina v přecezovacím sítu krásně změkla. Propařenou nastrouhanou zeleninu opět propláchnout v přecezovacím sítu pod proudem vody k dokonalému odstranění hořké šťávy z cibule a jemně vymačkat přebytečnou vodu a šťávu tak, aby výsledný bramborový salát nebyl příliš řídký. Takto připravenou zeleninu přendat do hlubokého talíře a do tohoto talíře nastrouhat na jemném struhadle uvařený celer. Uvařená vejce oloupat a protlačit přes kráječ na vejce do hlubokého talíře k nastrouhané zelenině. Uvařený hrášek také mohu přesypat k zelenině a vejcím. Uvařené brambory scedit a přesypat do velkého lavoru a nechat vychladnout. Mezitím než brambory vychladnou mohu poumývat veškeré nádobí. Brambory po vychladnutí protlačit přes kráječ brambor zpět do velkého lavoru. Dále do velkého lavoru nasypat zeleninu a vše ostatní z hlubokého talíře. Na to celé nalít připravenou majonézu z míchací misky. Celé to opatrně promíchat tak, aby z toho nevznikla bramborová kaše a nechat do druhého dne v lednici odležet. Dobrá zpráva pro nedočkavce. Již takto připravený a neodleželý salát je velmi chutný. Ale po odležení je to mazec. Dobrou chuť!

Poznámka k receptu na Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita):
Je to makačka ale výsledek stojí za to.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: frodobagin
  • Datum vložení: 30.01.2013
  • Počet porcí: 8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Saláty
  • Suroviny: - brambory – 2 kg (12-14 kusů vetších brambor) - mrkev – 4-5 středních až větších kusů - okurky nakládané středně veliké (kyselé nebo sladkokyselé) – 5 ks - celer – 1/2 hlízy (pr. cca 15 cm) - hrášek – 200 gr (mražený) - vejce – 5 ks - majonéza Helmanns 440gr (střední sklenice) - hořčice – 2 velké lžíce - jablko zelené – 2-3 ks odjádřené a oloupané - cibule – 4 ks (červená cibule je vhodná varianta kvůli barvě salátu) - olej stolní – 2 velké lžíce - citron – 4-5 kusů (3-4 velké lžíce vymačkané citronové šťávy) - cukr moučka – 1 velká lžíce - pepř černý mletý (podle chuti) - sůl (podle chuti)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborový salát alá frodobagin (super kvalita), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist