RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bramborový chlebík babičky Bé s improvizovanou nivovou pomazánou pana El

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bramborový chlebík babičky Bé s improvizovanou nivovou pomazánou pana El, recepty Bramborový chlebík babičky Bé s improvizovanou nivovou pomazánou pana El, Bramborový, chlebík,


Recept na Bramborový chlebík babičky Bé s improvizovanou nivovou pomazánou pana El

Recept na Bramborový chlebík babičky Bé s improvizovanou nivovou pomazánou pana El je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Bramborový chlebík babičky Bé s improvizovanou nivovou pomazánou pana El budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
na chléb náš vezdejší: 1 kg hladké mouky kvásek ( viz níže) 3 velké brambory vařené studené( já dala jednu mega bramboru) 4 lžičky soli 4 lžičky kmínu 4 zrnka fenyklu voda vlažná dle konzistence těsta nivová pomazánka mého milovaného El: 100 g nivy 1 kelímek cottage 1/2 kelímku pomazánkového másla bez příchuti 1/4 cibule středně velké trošinka soli, dle chuti.

Bramborový chlebík babičky Bé s improvizovanou nivovou pomazánou pana  El
Zvětšit obrázek

Recept na Bramborový chlebík babičky Bé s improvizovanou nivovou pomazánou pana El

Recept na Bramborový chlebík babičky Bé s improvizovanou nivovou pomazánou pana El:
Chlebík babičky Bé: připravíme si kvásek: 42 g kvasnic rozdrobíme do hrnečku, zasypeme kávovou lžičkou soli, kávovou lžičkou moučkového cukru a 5-ti kávovými lžičkami vlažné vody. Necháme vzejít kvásek- cca 10-15 minut to potrvá. Do mísy si dáme mouku, nastrouháme brambory, smícháme se solí a kmínem, přidáme kvásek a dle konzistence přiléváme vlažnou vodu ( cca 400- 500 ml), těsto musí být vláčné, nelepivé ( trošinku se nám lepit bude, ale ne moc...). Na plech si uděláme bochánek (spíše tedy bochan), který potřeme vodou smíchanou se solí a necháme cca 30-45 min. kynout. Chlebíček nám pěkně vykynul, tak ho šoupneme do trouby předehřáté na 190°C, po prvních 15- ti munutách potřeme vodou se solí, poté potřeme po 30-ti minutách a pak ještě jednou po vytažení z trouby. Chlebík pečeme tedy 45 - 60 minut. Nivová pomazánka: nivu si rozdrobíme do misky, přidáme nadrobno pokrájenou cibulku, cottage a pomazánkové máslo, všechno smícháme ponorným mixérem a případně dle chuti přisolíme.

Poznámka k receptu na Bramborový chlebík babičky Bé s improvizovanou nivovou pomazánou pana El:
Babička Bé radí chleba dát na cca 1 cm mouky, udělala jsem to, ale nikdy to už neudělám, neb mouka nejde z chleba moc dobře oklepat, papír na pečení je holt papír na pečení... Nu chlebů z brambor je tu dost, ale nenašla jsem žádný stejný a pokud tu nějaký stejný je, tak se omlouvám, ale dala jsem si štamprličku slivovičky a to udělá s abstinentem divy a pak se mu asi moc dobře nehledá:-)))) Jinak chleba je vynikající, je to můj první domácí chleba a už ted vím, že už chleba nikdy nekoupím... doufám, že již je ze mne děvče na vdávání...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborový chlebík babičky Bé s improvizovanou nivovou pomazánou pana El, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: ryshla (Tereza)
  • Datum vložení: 16.01.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: na chléb náš vezdejší: 1 kg hladké mouky kvásek ( viz níže) 3 velké brambory vařené studené( já dala jednu mega bramboru) 4 lžičky soli 4 lžičky kmínu 4 zrnka fenyklu voda vlažná dle konzistence těsta nivová pomazánka mého milovaného El: 100 g nivy 1 kelímek cottage 1/2 kelímku pomazánkového másla bez příchuti 1/4 cibule středně velké trošinka soli, dle chuti
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborový chlebík babičky bé s improvizovanou nivovou pomazánou pana el, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborový chlebík babičky Bé s improvizovanou nivovou pomazánou pana El - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborový chlebík babičky Bé s improvizovanou nivovou pomazánou pana El

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist